17 °C Budapest

Élen a Tesco a zöld rangsorban

2010. november 4. 16:02

Az idén is kiadott CDP (Széndioxid - kibocsátás nyilvánosságra hozatali projekt) listán a Tesco végzett az élen, mint a legzöldebb vállalkozás. A felmérés a világ legnagyobb vállalatait rangsorolja aszerint, hogy milyen intézkedéseket tettek az üvegházhatású gázok kibocsátásának mérséklésére és az energiahasználat csökkentésére. 

2010-ben a Tesco lett a világon a legmagasabbra értékelt kereskedelmi cég ebben a tekintetben. A vállalat harmadik helyen végzett a napi fogyasztási cikkek szektorán belül a másik két multi, a Reckitt Benckiser és a Nestlé mögött.

A tíz éve alapított CDP összesen 534 intézményi befektető non-profit szövetsége, amely az utóbbi időszakban mintegy 2500 vállalat tevékenységét értékelte.

Az áruházlánc hazánkban is éllovasa a környezetbarát működésnek és a széndioxid-kibocsátás csökkentésének. A tavaly szeptemberben megnyitott dunakeszi áruházuk péládul 50 százalékkal kevesebb szén-dioxidot bocsát ki, mint egy hagyományos hipermarket, köszönhetően mindez olyan technológiai megoldásoknak, mint a napkollektorok és napelemek, a fedett hűtőpultok és a természetes fény bevezetése az épület belsejébe.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

 

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?