14 °C Budapest

Élen a Tesco a zöld rangsorban

2010. november 4. 16:02

Az idén is kiadott CDP (Széndioxid - kibocsátás nyilvánosságra hozatali projekt) listán a Tesco végzett az élen, mint a legzöldebb vállalkozás. A felmérés a világ legnagyobb vállalatait rangsorolja aszerint, hogy milyen intézkedéseket tettek az üvegházhatású gázok kibocsátásának mérséklésére és az energiahasználat csökkentésére. 

2010-ben a Tesco lett a világon a legmagasabbra értékelt kereskedelmi cég ebben a tekintetben. A vállalat harmadik helyen végzett a napi fogyasztási cikkek szektorán belül a másik két multi, a Reckitt Benckiser és a Nestlé mögött.

A tíz éve alapított CDP összesen 534 intézményi befektető non-profit szövetsége, amely az utóbbi időszakban mintegy 2500 vállalat tevékenységét értékelte.

Az áruházlánc hazánkban is éllovasa a környezetbarát működésnek és a széndioxid-kibocsátás csökkentésének. A tavaly szeptemberben megnyitott dunakeszi áruházuk péládul 50 százalékkal kevesebb szén-dioxidot bocsát ki, mint egy hagyományos hipermarket, köszönhetően mindez olyan technológiai megoldásoknak, mint a napkollektorok és napelemek, a fedett hűtőpultok és a természetes fény bevezetése az épület belsejébe.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

 

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?