Közös költség: 2 havi elmaradás elég lehet a behajtáshoz

2010. szeptember 15. 16:02

A társasház közös képviselője vagy intézőbizottságának elnöke minden előzetes közgyűlési döntés és az adós előzetes értesítése nélkül is legyen jogosult bírósági úton érvényesíteni a társasház igényét azzal szemben, aki legalább 2 havi közös költség- vagy közüzemi díjtartozást halmozott fel - áll a Kereszténydemokrata Néppárt javaslatában.

Nagy Kálmán, a KDNP képviselője eszközölné ezt a módosítást a társasházakról szóló törvényben. Emellett ugyanakkor azt is javasolja a politikus, hogy kormányrendelettel tiltsák meg a gázszolgáltatóknak a gázcsap elzárását addig, amíg a legalább 2 havi közüzemi díjjal adós tulajdonostárssal szembeni bírósági végrehajtási eljárás jogerősen be nem fejeződik.

Olyan esetekben, amikor a gázszolgáltató a fenti okok miatt már elzárta a főcsapot a társasházban, azt javasolják, hogy a kormány a rendeletben kötelezze a gázszolgáltatót a gázszolgáltatás azonnali visszaállítására.

Közös költség-botrány! Fizetett Alföldi, de még ráverhetik a perköltséget is

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 22. 16:18