Új szocpol? Csak az számíthat lakástámogatásra, aki takarékoskodik

Pénzcentrum
2010. szeptember 14. 09:02

Seres László, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára a "Bérlakásépítés és építészet" címmel rendezett szakmai konferencián elmondta, hogy a készülő otthonteremtési program egyik prioritása az előtakarékosság - írja a Napi Gazdaság.

A régi szocpol már a múlté

A készülő otthonteremtési programmal kapcsolatban Seres László helyettes államtitkár hangsúlyozta, hogy az otthonteremtés, s abban a bérlakás-fejlesztés az új Széchenyi terv egyik pillére, ugyanakkor a készülő stratégia prioritásai között az előtakarékosságot nevezte meg. A szocpol támogatást ugyan nem hozzák vissza a programba, azonban valamilyen formában figyelembe veszik majd a család létszámát.

Lakásvásárlók figyelem! Itt a várva-várt nagy forinthitel körkép!

Bérlakás 1000 Ft/nm-ért

Évi 40 milliárd forintos támogatás ötezer bérlakás felépítését oldaná meg további költségvetési támogatás nélkül ezer forintos négyzetméterenkénti bérleti díjat feltételezve - ismertették a Társaság a Lakásépítésért Egyesület által koordinált konferencián a szakmai szervezetek által összeállított bérlakás építési programot.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az összeg az uniós támogatások egy évre jutó összegének mintegy 4%-a. Uniós forrásból a jelenlegi szabályozás mellett mindössze 5-6 milliárd forintot lehet erre a célra fordítani, ami egy jól kidolgozott, állami támogatással beindított mintaprojekt megvalósítására lehet elég.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 25. péntek
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
EZT OLVASTAD MÁR?