36 °C Budapest

Kukoricabenzin-gyár alapkőletétel

Pénzcentrum
2010. augusztus 23. 08:31

Egy 25 milliárd forintos beruházás keretében 2011 végére készülhet el az ország legnagyobb bioetanol gyára, amely évente félmillió tonna kukoricát dolgoz fel üzemanyaggá - írja a Napi Gazdaság.

A Pannonia Ethanol Zrt. nyolc lehetséges helyszín közül választotta Dunaföldvárt egy bioetanol-előállító gyár helyszínéül. A hivatalosan ma induló beruházás megközelítőleg 100 millió euróba kerül, a termelés másfél év múlva indulhat el. Az anyacég, az Ethanol Europe Ltd. - az amerikai Fagen Inc.-nel együtt indítja a beruházást - 100 %-ban ír tulajdonban lévő vállalat. A cégnek Európa-szerte mind kivitelezésében, mind üzemeltetésében komoly bioetanolüzem-referenciái vannak.

A dunaföldvári gyárban évente félmillió tonna kukoricát dolgoznak majd fel, amelynek eredményeképpen évente több mint 200 millió liter etanol üzemanyagot és 170 ezer tonna állati takarmányozási célra szánt fehérjét állítanak elő. A dunaföldvári beruházás 77 főnek ad majd munkát, ám közvetett módon ennek tízszeresére nőhet az újonnan létesített munkahelyek száma.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 29. szerda
Péter, Pál
26. hét
Június 29.
Nemzetközi Duna-nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?