Hol a legolcsóbb a benzin az áremelés előtt? Itt az országos lista!

2010. június 8. 05:20

Holnaptól 4 forinttal nő mind a benzin, mind pedig a gázolaj ára a hazai töltőállomásokon, így a benzin országos átlagos ára 340 forintra, míg a gázolajé 322 forintra nő. Az egyes településeken található különböző kutak árai között jelentős eltérések mutatkoznak, a Pénzcentrum összegyűjtötte az ország legolcsóbb és legdrágább kútjait.

A múlt héten nem változtak az árak, azt megelőzően 6 forinttal csökkent a benzin és 5 forinttal a gázolaj ára. Idén az árcsökkenések és árnövekedések összegeként összesen 28 forinttal nőtt mind a benzin, mind pedig a gázolaj ára. Bioetanolt átlagosan 241, míg LPG-t 180 forintos literenkénti áron tankolhatunk.

A holnapi áremelkedéshez hozzájárult, hogy valamelyest a dollárban mért tőzsdei üzemanyagárak is nőttek, de a drágulás nagyobb részben a forint gyengülésének köszönhető. Az újabb emelés a számos megpróbáltatást átvészelt autós társadalomból már közel sem vált ki akkora tiltakozást, mint amikor 100 forint lett a benzin. Mindenki fizet, mint a katonatiszt, emelés előtt esetleg elmennek tankolni és spórolnak - a tank méretétől függően - pár forintot.

A Pénzcentrum annak járt utána, hogy az országban az egyes szolgáltatók melyik városban kínálják a legolcsóbban, illetve a legdrágábban az üzemanyagokat.

95-ös benzin

A holtankoljak.hu adatbázisait alapul véve megállapíthatjuk, hogy a legolcsóbban egy őrbottyáni Avia-kúton tankolhatnak a benzines autóval rendelkező autósok, ott 320,9 forintot kérnek egy liter 95-ösért. A képzeletbeli dobogó második fokán egy zalaegerszegi Shell-kút áll 323,9 forinttal, bronzérmes a székesfehérvári Metro-kút 324,4 forinttal.

A listán szereplő miskolci Auchan-kútnál jelenleg senki ne próbáljon meg tankolni, mivel a töltőállomás és környéke víz alatt van.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Megállapítható továbbá, hogy legdrágábban az autópályán utazók juthatnak üzemanyaghoz, az M3-as mentén található káli Mol-kúton 352,9 forintért, a karácsondi OMV-kúton 351,9 forintért, a geleji Shell-kúton szintén 351,9 forintért mérnek egy liter 95-ös benzint.

Gázolaj

A legolcsóbban egy mórahalmi magánkúton adják a gázolajat, ezen a töltőállomáson 302 forintba kerül egy liter dízel. Tatán és Bócsán 306 forintot kell fizetni, a székesfehérvári és a kecskeméti Metro mellett 306,4 forint, illetve 307,6 forint egy liter gázolaj.

A gázolajra is igaz, hogy a négysávosok mellett mérik a legdrágábban. Egy tatai Shell-kúton (336,9 forint/l) kívül az első öt legdrágább töltőállomásból négy autópályák mentén található. Az M0-s és az M1-es melletti kutakon 335,9 forintba kerül egy liter dízel.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm