30 °C Budapest

Hol a legolcsóbb a benzin az áremelés előtt? Itt az országos lista!

2010. június 8. 05:20

Holnaptól 4 forinttal nő mind a benzin, mind pedig a gázolaj ára a hazai töltőállomásokon, így a benzin országos átlagos ára 340 forintra, míg a gázolajé 322 forintra nő. Az egyes településeken található különböző kutak árai között jelentős eltérések mutatkoznak, a Pénzcentrum összegyűjtötte az ország legolcsóbb és legdrágább kútjait.

A múlt héten nem változtak az árak, azt megelőzően 6 forinttal csökkent a benzin és 5 forinttal a gázolaj ára. Idén az árcsökkenések és árnövekedések összegeként összesen 28 forinttal nőtt mind a benzin, mind pedig a gázolaj ára. Bioetanolt átlagosan 241, míg LPG-t 180 forintos literenkénti áron tankolhatunk.

A holnapi áremelkedéshez hozzájárult, hogy valamelyest a dollárban mért tőzsdei üzemanyagárak is nőttek, de a drágulás nagyobb részben a forint gyengülésének köszönhető. Az újabb emelés a számos megpróbáltatást átvészelt autós társadalomból már közel sem vált ki akkora tiltakozást, mint amikor 100 forint lett a benzin. Mindenki fizet, mint a katonatiszt, emelés előtt esetleg elmennek tankolni és spórolnak - a tank méretétől függően - pár forintot.

A Pénzcentrum annak járt utána, hogy az országban az egyes szolgáltatók melyik városban kínálják a legolcsóbban, illetve a legdrágábban az üzemanyagokat.

95-ös benzin

A holtankoljak.hu adatbázisait alapul véve megállapíthatjuk, hogy a legolcsóbban egy őrbottyáni Avia-kúton tankolhatnak a benzines autóval rendelkező autósok, ott 320,9 forintot kérnek egy liter 95-ösért. A képzeletbeli dobogó második fokán egy zalaegerszegi Shell-kút áll 323,9 forinttal, bronzérmes a székesfehérvári Metro-kút 324,4 forinttal.

A listán szereplő miskolci Auchan-kútnál jelenleg senki ne próbáljon meg tankolni, mivel a töltőállomás és környéke víz alatt van.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Megállapítható továbbá, hogy legdrágábban az autópályán utazók juthatnak üzemanyaghoz, az M3-as mentén található káli Mol-kúton 352,9 forintért, a karácsondi OMV-kúton 351,9 forintért, a geleji Shell-kúton szintén 351,9 forintért mérnek egy liter 95-ös benzint.

Gázolaj

A legolcsóbban egy mórahalmi magánkúton adják a gázolajat, ezen a töltőállomáson 302 forintba kerül egy liter dízel. Tatán és Bócsán 306 forintot kell fizetni, a székesfehérvári és a kecskeméti Metro mellett 306,4 forint, illetve 307,6 forint egy liter gázolaj.

A gázolajra is igaz, hogy a négysávosok mellett mérik a legdrágábban. Egy tatai Shell-kúton (336,9 forint/l) kívül az első öt legdrágább töltőállomásból négy autópályák mentén található. Az M0-s és az M1-es melletti kutakon 335,9 forintba kerül egy liter dízel.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?