5 °C Budapest

Bioetanol üzemek már megint

Pénzcentrum
2007. szeptember 18. 09:30

Újabb két bioetanol gyártó üzem épülhet meg az országban: egy újabb Szabadszálláson, egy pedig Csabacsűdön. Az utóbbi üzem építése már 3-4 hónapon belül elindulhat, a két gyár összesen évi 700 ezer tonna kukorica felemésztésével évi 200 ezer tonna bioetanol előállítására lesz képes - írja a Napi Gazdaság.

Hétmillió forinttal emelték meg a cég augusztus 8-án tartott közgyűlésén a Bács-Kiskun megyei Magyar Bioenergetikai (Mabio) Zrt alaptőkéjét: egy régi tulajdonos növelte részesedését, illetve megjelent egy új tulajdonos is. A cég hamarosan két bioetanol üzem felépítésébe kezd bele, a csabacsűdi beruházás volumene összesen 97, a szabadszállási pedig összesen 93 millió euró.

Pályázati pénzeket a cégnek eddig nem sikerült elnyernie, a tervek szerint a tulajdonosok az önrészt biztosítják, a fennmaradó részt pedig bankhitelből pótolják majd. A csabacsűdi beruházás már 3-4 hónap múlva elindulhat, azonban Szabadszálláson még 4-6 hónap, mire megkezdődhetnek a munkálatok. A két üzemben összesen 240 ember dolgozik majd és évente 700 ezer tonna kukorica felhasználásával 200 ezer tonna bioetanolt állítanak majd elő.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 9. péntek
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?