Bioetanol üzemek már megint

Pénzcentrum
2007. szeptember 18. 09:30

Újabb két bioetanol gyártó üzem épülhet meg az országban: egy újabb Szabadszálláson, egy pedig Csabacsűdön. Az utóbbi üzem építése már 3-4 hónapon belül elindulhat, a két gyár összesen évi 700 ezer tonna kukorica felemésztésével évi 200 ezer tonna bioetanol előállítására lesz képes - írja a Napi Gazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Hétmillió forinttal emelték meg a cég augusztus 8-án tartott közgyűlésén a Bács-Kiskun megyei Magyar Bioenergetikai (Mabio) Zrt alaptőkéjét: egy régi tulajdonos növelte részesedését, illetve megjelent egy új tulajdonos is. A cég hamarosan két bioetanol üzem felépítésébe kezd bele, a csabacsűdi beruházás volumene összesen 97, a szabadszállási pedig összesen 93 millió euró.

Pályázati pénzeket a cégnek eddig nem sikerült elnyernie, a tervek szerint a tulajdonosok az önrészt biztosítják, a fennmaradó részt pedig bankhitelből pótolják majd. A csabacsűdi beruházás már 3-4 hónap múlva elindulhat, azonban Szabadszálláson még 4-6 hónap, mire megkezdődhetnek a munkálatok. A két üzemben összesen 240 ember dolgozik majd és évente 700 ezer tonna kukorica felhasználásával 200 ezer tonna bioetanolt állítanak majd elő.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06