33 °C Budapest

4,2 milliárdos önkormányzati telek eladó! Lakást nem lehet rá építeni

Pénzcentrum
2010. június 1. 09:02

Arató György kerületi főépítész tájékoztatása szerint még az idei évben több mint hatmilliárd forint értékű ingatlanvagyon értékesítését tervezi a XIII. kerületi önkormányzat - adta hírül a Napi Gazdaság.

Két - korábban eredménytelenül zárult - forduló után újra meghirdették a Népfürdő utca, a Duna, a Viza utca, és a Dráva utca által határolt, körülbelül egyhektáros, összesen 30 ezer négyzetméter szintterület beépítésére alkalmas ingatlant, a korábbi kerületi szabályozási terv változatlanul hagyásával. Ennek megfelelően csak szállodát, irodaházat és szolgáltató létesítmények megvalósítását engedélyezik a közvetlen Duna-parti ingatlanra, a lakásépítést nem támogatják.

A vevőt terheli az infrastruktúra-kiépítési kötelezettség, vagyis ki kell alakítaniuk a Népfürdő utca adott szakaszát és a rakparti utat, valamint parkosítaniuk kell az épületek között. A három ingatlan együttes induló ára 4,2 milliárd forint, a beépítés határideje 2015.

A Duna-parti telekcsoporton kívül további 1,5-2 milliárd forint értékű területet - zömmel angyalföldi foghíjtelkeket - értékesítését tervezi a képviselő-testület.

A főépítész hozzátette, hogy az irodafejlesztők újra érdeklődnek a kerületben a Dózsa György út, a Váci út és a Róbert Károly körút környékén, de a terveket nem mindenki viszi el az engedélyezési szakaszig. Akadnak ugyan kivételek, a Váci út, Föveny utca sarkán az idén kapott engedélyt három nagy épületre egy belga irodaház-fejlesztő, már le is bontotta a telken álló régi épületet, az Elzett korábbi irodaházát. Kereskedelmi, szállodai és irodai funkcióra készítettek terveket a Róbert Károly körút, Lehet út, Mohács utca sarkán fekvő területre is.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Tervezési fázisban van a Fáy utcai egykori kínai piac ingatlana, amelyet egy magyarországi bejegyzésű irodafejlesztő vásárolt meg és akár már 2011-ben elindulhatnak egy többszintes üzletház kivitelezési munkálatai. Zajlik a kerületi közösségi ház kivitelezése, a 3,5 milliárdos projekt már "kinőtt" a földből, a megnyitót 2010 végére tervezik.

Végleg elszállni látszanak ugyanakkor a Duna Plaza mögötti, Budapest 360 fok lakópark nagyszabású tervei. A finanszírozás befagyása és a piac leállása hazautazásra kényszerítette a fejlesztőt. Az Árpád híd lábához megálmodott városközpont-beruházással sem történik már semmi érdemleges ebben az évben.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 3. vasárnap
Kornél, Soma
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?