20 °C Budapest

Belebukhat Siklós az új fürdőbe

Pénzcentrum
2010. május 28. 08:32

Siklós polgármestere szerint a városban hamarosan átadásra kerülő új fürdő fejlesztések sorát generálja, a program kritikusai viszont azt jósolják: a baranyai település belebukhat a beruházásba -írja a Népszabadság.

Bő egy hónap múlva adják át Siklós új fürdőjét. A nyáron 1200, télen 550 fürdőzőt befogadó létesítmény hét fedett és öt nyitott medencével várja a vendégeket. A termálkútért és a víz városba vezetéséért az önkormányzat 450 milliót fizetett, a fürdő építését Siklós kétmilliárd értékű - svájcifrank-alapú - kötvényből fedezi.

Bár a programot a 20 százalékos munkanélküliséggel küszködő Siklós lakói reménykedve figyelik, sokan attól tartanak: sosem térül meg a beruházás. Az ellenérvek szerint hiba volt a városnak saját erőből fürdőt építeni, a beruházásra magánbefektetőt kellett volna találni, kockáztasson ő, ne az önkormányzat.

Marenics János, Siklós független polgármestere viszont biztos abban, hogy a fürdőberuházás fejlesztések egész sorát generálja. Az Aquaplus már bele is fogott egy 1,3 milliárdba kerülő, 45 szobás, 5 apartmanos, négycsillagos szálloda építésébe.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?