A családi gazdaságok terhein enyhít az MFB

Pénzcentrum
2010. május 28. 11:32

Több ezer családi gazdálkodó került nehéz anyagi helyzetbe, azért hogy vissza tudja fizetni a 2001-ben felvett államilag garantált hiteltartozást. Az agrárvállalkozók ellehetetlenülését kívánja elkerülni a Magyar Fejlesztési Bank azzal a döntéssel, amelyet a mai napon fogadott el Vezetői Bizottsága.

A döntés értelmében a családi gazdálkodók részére állami kezességgel biztosított forgóeszközhitelek véglejáratát - piaci kamatozás mellett - három évvel meghosszabbították. A fennálló tőkeösszeg után a 60%-os előtörlesztés megfizetése helyett 30%-kal is elfogadásra kerülhet a törlesztés abban az esetben, ha a csökkentett előtörlesztés összegével megegyező fedezeti értékű ingatlan - pótfedezet - kerül benyújtásra. Amennyiben az átütemezésre kerülő tőkeösszegre vetítve az ügylet fedezettsége 140%-os vagy afeletti a bank nem igényli a pótfedezet benyújtását.

A hitelfeltételek módosításának köszönhetően az MFB közleménye szerint több száz agrárvállalkozó mentesül a földek, illetve ingatlanok kényszerértékesítése alól.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 25. péntek
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
EZT OLVASTAD MÁR?