24 °C Budapest

Videó: elképesztő luxuslakás 32m2-en!

2010. május 16. 14:02

Hong Kong a világ egyik legzsúfoltabb városa, ahol minden talpalatnyi helyet kihasználnak. Egy építész saját, 32m2-es lakását alakította át úgy, hogy az ingatlannak a lehető legoptimálisabb legyen a helykihasználása.

Gary Chang építész, belsőépítész a 30 éve otthonául szolgáló garzonból igyekezett kihozni a maximumot, ami praktikus funkcionális beosztás, hatékony helykihasználást illeti.


A mérnök a fix tégla válaszfalakat mobil falakkal, polcokkal helyettesítette. A tologatható térhatároló és tároló elemek tologatásával a lakás pillanatok alatt átalakítható, így újabb funkciót kapva használható más-és más célokra.

Az ablakok méretét a maximálisra növelte, és színes fóliával borította az üveget, hogy mindig napsütéses hangulat uralkodjon otthonában. A tükrök borította plafon és az alumínium burkolatú bútorok is a térérzetet növelik, és világossá teszik a lakást.


Nappali konfigurációban a konyha egyáltalán nem is létezik, hiszen annak két fala teljesen összeér. Vacsoraidőben viszont a nappali rovására a fal errébb gördül és előkerül a bárpult a hűtő, a lehajtható asztal és az edények. A lakásban a legnagyobb helyet a franciaágy foglalja, de természetesen az is felhajtható.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)


A fürdőben elfért egy nagyméretű 190 cm-es fürdőkád, ami fölé egy vendégágy is lehajtható. A fürdő és wellness részleg ezzel nem merül ki, a kád és a zuhany mellett még egy gőzkabinnak is sikerült helyet szorítani. Az elöltöltős mosó, szárító és mosogatógépek pedig egymás tetejére kerültek, hogy még kevesebb helyet foglaljanak az értékes négyzetméterekből.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?