23 °C Budapest

Dubajban végre emelkednek az ingatlanárak

2010. május 10. 13:02

A Colliers International legfrissebb jelentése szerint az idei első negyedévben átlagosan 2%-kal emelkedtek az ingatlanárak Dubajban az előző év hasonló időszakához képest. Éves alapon ez az első regisztrált áremelkedés, mióta 2008 végén kidurrant az emirátusokban fújt ingatlan-lufi.

2009 utolsó negyedévéhez képest átlagosan 4%-os az emelkedés, ez volt a harmadik egymást követő negyedév, amikor az előzőhöz képest nőttek az árak. Az apartmanok árai 6%-kal, a villáké 2%-kal emelkedett, ugyanakkor a városi lakások 4%-ot veszítettek az értékükből.

Ian Albert, a Colliers International regionális igazgatója elmondta, hogy az árak most a 2007 elején mért szinten vannak. 2008 első negyedévében - az elemzések szerint a spekulatív adásvételek és a tervezőasztalról történő eladások következtében - 43%-kal ugrottak meg az árak, amit a pénzügyi válság kiteljesedésekor 42%-os zuhanás követett.

Tavaly az első és a második negyedév között 9%-ra csökkent a visszaesés, majd következett a máig tartó szolid áremelkedés időszaka. A stabilizálódni látszó piacon azonban további ingadozásra lehet számítani - figyelmeztet a szakértő, mivel az emirátusokban továbbra is óriási a túlkínálat.

A piac likviditása meg sem közelíti a korábbi szintet, ráadásul a társaság becslései szerint idén újabb 41 ezer új lakóingatlan kerül átadásra.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?