Fotó: Beázott Fásy luxuslakása! Ingatlanmutyi a háttérben?

Pénzcentrum
2010. május 5. 16:58

Több tucat VI. kerületi lakossal együtt a mulatós műsoráról ismert Fásy Ádám is károsultja lett egy ügyészségi nyomozással, politikus kihallgatással és cégcsőddel teletűzdelt Andrássy úti ingatlanügyletnek - írja a Blikk.

Többszázezer forintos kára keletkezett Fásy Ádám vállalkozásának, melynek pechére épp egy olyan Andrássy úti épületben volt irodája, aminek tetőterét - mintegy negyven másik házéhoz hasonlóan - egy luxuslakások kivitelezésével is foglalkozó cég vette meg az önkormányzattól. A vállalkozás területért cserébe a házak renoválását ígérte, azonban a kivitelezés "némileg" félresiklott.

Leszedték a tetőt, de az építkezés elakadt, mi pedig éveken át folyamatosan beáztunk. De annyira, hogy a villanyvezetékeket is újra kellett húzni a falban, és több mint 300 ezer forintért kellett máshol irodát bérelnünk. A cég azt ígérte, állja ezt a számlát is, de végül nem fizetett, és ugyanezt játszotta el az egyik hónapról a másikra élő családokkal is - nyilatkozta a lapnak Fásy.

A beázott iroda - Forrás: blikk.hu


A projektet menetközben másik cég vette át, mely csődbe ment, és felszámolás alá került, a felszámoló biztos pedig nem tudott fizetni a károsultnak. A kerületi építési hatósági főosztály a felelősséget a kivitelező cégre hárította. Az önkormányzat szóvivője közölte, hogy a károk megtérítésért az építtetőt lehet perelni, az önkormányzat legfeljebb a vis maior tartalékából tud segíteni a bajbajutott családokon.

Fásy már nem bízik benne, hogy valaha is meg fogják téríteni a teljes kárát, csupán abban reménykedik, hogy a hatóságok megtalálják a bűnösöket, és a felelősségre vonásuk sem fog elmaradni.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az alábbi videón Fásy Ádám lánya, Zsülike szintén ingatlan-témakörben énekel: 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 10. 16:16