Fotó: Beázott Fásy luxuslakása! Ingatlanmutyi a háttérben?

Pénzcentrum
2010. május 5. 16:58

Több tucat VI. kerületi lakossal együtt a mulatós műsoráról ismert Fásy Ádám is károsultja lett egy ügyészségi nyomozással, politikus kihallgatással és cégcsőddel teletűzdelt Andrássy úti ingatlanügyletnek - írja a Blikk.

Többszázezer forintos kára keletkezett Fásy Ádám vállalkozásának, melynek pechére épp egy olyan Andrássy úti épületben volt irodája, aminek tetőterét - mintegy negyven másik házéhoz hasonlóan - egy luxuslakások kivitelezésével is foglalkozó cég vette meg az önkormányzattól. A vállalkozás területért cserébe a házak renoválását ígérte, azonban a kivitelezés "némileg" félresiklott.

Leszedték a tetőt, de az építkezés elakadt, mi pedig éveken át folyamatosan beáztunk. De annyira, hogy a villanyvezetékeket is újra kellett húzni a falban, és több mint 300 ezer forintért kellett máshol irodát bérelnünk. A cég azt ígérte, állja ezt a számlát is, de végül nem fizetett, és ugyanezt játszotta el az egyik hónapról a másikra élő családokkal is - nyilatkozta a lapnak Fásy.

A beázott iroda - Forrás: blikk.hu


A projektet menetközben másik cég vette át, mely csődbe ment, és felszámolás alá került, a felszámoló biztos pedig nem tudott fizetni a károsultnak. A kerületi építési hatósági főosztály a felelősséget a kivitelező cégre hárította. Az önkormányzat szóvivője közölte, hogy a károk megtérítésért az építtetőt lehet perelni, az önkormányzat legfeljebb a vis maior tartalékából tud segíteni a bajbajutott családokon.

Fásy már nem bízik benne, hogy valaha is meg fogják téríteni a teljes kárát, csupán abban reménykedik, hogy a hatóságok megtalálják a bűnösöket, és a felelősségre vonásuk sem fog elmaradni.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az alábbi videón Fásy Ádám lánya, Zsülike szintén ingatlan-témakörben énekel: 

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?