35 °C Budapest

Ütött az óránk? Így pusztul a földi Paradicsom! Gyomorforgató képek!

2010. április 26. 11:02

Mint arról korábban a Pénzcentrum.hu is beszámolt, a Csendes Óceánon már akkora hömpölygő szemétkontinensek úsznak, hogy a felszámolásuk csak komoly nemzetközi összefogással lenne megvalósítható. A napokban olyan a Midway-szigeteken elpusztult albatroszokról készült képek jelentek meg, melyekhez gyomor kell. Az állatok maradványai között a műanyagból készült öngyújtótól a flakonok kupakjain át mindenféle nehezen lebomló hulladékokat találtak.

A 6,2 négyzetkilométeres Midway-atoll élővilágának sorsa könnyen megpecsételődhet, évente ezerszámra pusztulnak el a madárfiókát, mert a szüleik a vízben úszó szemétszigetekből táplálják őket.

Úszó szemétkontinensek a Csendes Óceánon

Az óceán szennyezettsége ebben a térségben kritikussá vált, a jellemzően műanyag darabokból álló szeméthalmokat az áramlatok ugyan a japán és az amerikai partoktól is jelentős távolságra forgatják, de az atoll éppen ezek útjában helyezkedik el.


Öngyújtó az albatrosz begyében

A szemétréteg vastagsága a felmérések szerint egyes területeken eléri a 10 métert, a két szemétkontinens kiterjedése többszöröse a legnagyobb amerikai államoknak.

Biológusok szerint a szeméthegyek a jéghegyekhez hasonlóan viselkednek, vagyis csak egy kis részük látszik ki a vízből, ami a műholdfelvételeken szinte nem is látszik.


Hasonló sorsú albatroszfióka


A szennyezést vizsgáló kutatók elmondták, hogy a víz felszínén szinte minden megtalálható, amit egy szeméttelepen el tudunk képzelni.

Reklámszatyrok, flakonok, sporteszközök, műanyag játékok, egyszer használatos evőeszközök úszkálnak mindenfelé.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A szennyezés mértéke már most elképesztő, de ellenlépések nélkül a szemétfolyam mérete egy évtized alatt akár meg is duplázódhat.


A partokon is halmozódik a szemét

Az amerikaiak úgy vélik, hogy a katasztrófa következményei kiszámíthatatlanok lennének, amennyiben a szeméthalom nekiütközne a Hawaii-szigeteknek.

A Midway-szigeteknél az óceán már csak távolról tűnik égszín kéknek, közelről vizsgálva megdöbbentő a szennyezés mértéke.

A víz napról-napra egyre több szemetet sodor ki a korábban érintetlen partokra. Az egyik elpusztult albatrosz begyében egy olyan öngyújtót találtak, mely a rajta lévő felirat tanúsága szerint egy több ezer kilométerre található szállodát reklámoz. Az óceán fertőzötté vált, nagy kérdés, hogy mikor kezd ez ellen bármit is tenni az emberiség.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 1. péntek
Tihamér, Annamária
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?