18 °C Budapest

Több árverés, kevesebb eladás: folytatódik az ingatlan-krízis a tengerentúlon

2010. március 29. 14:02

A legfrissebb tengerentúli adatok szerint összességében tovább emelkedett az ingatlan árverések száma, miközben az értékesítési mutatók továbbra is sivár képet mutatnak. A piac valamivel stabilabb ugyan, mint egy évvel ezelőtt, de a szakértők továbbra is törékenynek titulálták, valamint egy újabb árzuhanást sem tartanak kizártnak.

Árverések és végrehajtások számának emelkedése februárban Texas államban volt a legmagasabb, őket követi Michigan, Kalifornia és Florida. Kedvező adatok érkeztek viszont Georgia és Arkansas államból is, mindkét területen az ilyen tranzakciók csökkenésről számoltak be.

Az elmúlt hónapokban több amerikai államban is olyan sürgősségi alapokat hoztak létre, melyek kimondottan a munkanélkülivé vált adósok megsegítését célozzák meg. A kormányzat szerint tarthatatlan a jelenlegi állapot, sokan csak a rossz idő miatt elhalasztott árverések miatt nem kerültek az utcára.

A lakásfinanszírozás átalakítása folyamatban van, a kormány szigorúbb szabályozást, ugyanakkor hatékonyabb fogyasztóvédelmet szorgalmaz. A reformoknak köszönhetően csökkenhet annak kockázata, hogy újra bankmentő akciók induljanak az adófizetők pénzéből.

Árverések tekintetében a városok között Las Vegas áll az élen, Denver és Phoenix előtt. A kényszerintézkedések számának emelkedése mellett csökkent a normál lakáseladások száma, mivel a piac telített. Az ingatlanügynökök szövetsége 5,02 millió adásvételről számolt be, de a tranzakciók számának további csökkenésére számítanak.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem