23 °C Budapest

Putri - made in USA! Az amerikai álom másképp

Pénzcentrum
2010. február 21. 11:02

A Forbes magazin összeállítása szerint Cleveland nyerte el a megtisztelőnek a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető, az USA legnyomorúságosabb városa címet. Az Ohio államban a Cuyahoga folyó mentén és az Erie-tó partján található városban magas a munkanélküliség, zord az időjárás, kedvezőtlen az adórendszer, virágzik a korrupció és hanyatlik a sportélet.

Cleveland minden vizsgált szempontból gyenge eredményeket ért el, így senkit nem ért meglepetés, amikor a várost hozták ki az államok legnyomorúságosabb településének.

Mindennapossá váltak a kilakoltatások és a végrehajtások

A kilenc kategóriából (munkanélküliségi ráta, infláció, adók, ingázási idő, bűnözés, sportélet, időjárás, környezetszennyezés, hivatali korrupció) többet megnyertek, de mindegyikben a lista első felében végeztek.

A gazdasági visszaesés következtében mindennapos fogalommá vált a magáncsőd, a hitelre vásárolt lakások üresen állnak, a végrehajtás eredményessége szinte reménytelen. Ez nem csak Cleveland-re igaz, hanem a régió számos nagyvárosáról el lehet mondani.

A hajléktalanná vált emberek ilyen tákolmányokban keresnek menedéket

A munkanélküliségi ráta emelkedésével megszaporodtak a bűncselekmények, olyan korábban biztonságos városok, mint Stockton vagy Memphis mára a bűnözési lista élén éktelenkednek. Az autóipar csak vergődik Detroitban, Flint városa pedig lassan elnéptelenedik.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Több várost is hátrányosan érint az elvándorlás, a lakók a jobb élet reményében a házukat hátrahagyva olyan környékre költöznek, ahol több esélyük van munkát találni. Az itt élőket az időjárás sem fogadta a kegyeibe, a zord klíma hosszú távon rendkívül megviseli az egyébként is ezer sebből vérző emberek szervezetét.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?