11 °C Budapest

TOP 10: a világ legdrágább lakásai + galéria

2010. március 14. 07:02

Kastélyok és luxuslakások: íme a legdrágábbak (1-6) A Times brit napilap összeállította a világ legértékesebb lakóingatlanjainak TOP 10-es listáját. Báltermek, bowling-pályák, aranyozott fürdők, pánikszobák: a luxusingatlanok szupergazdag tulajdonosai minden extrára vevők.

10. Drakula Kastély, Románia - 135 millió $.


A törcsvári 14. század végén épült vár keleti szomszédunknál nemzeti emlékműnek számít, gyakorlatilag azonban Drakula-múzeum működik benne. A vár tulajdonosai tavaly kezdték el árulni na pompás építményt, melynek piaci értéke most 26 milliárd forint.

A kastély 100 m magas hegyen épült, trapéz alaprajzú, É-D-i irányú belsőtornyos vár. A várnak egyetlen bejárata van, egy vastag falú, szűk bejáratú kaputorony. Az északi oldalon, egy kétemeletes torony, mellette egy hétemeletes, befelé keskenyedő, négyszögű bástya található, amelynek tetejére egy figyelőtornyot építettek. Az 57 szobás kastélyt a közelmúltban teljes mértékben restaurálták, jelenleg nagyon jó állapotban vannak a falai, így gyakorlatilag a világ egyik legdrágább lakóépületének minősül.

9. Court Windlesham, Surrey, Anglia - 139 millió $.


Ez a 103 szobás, 40.000 négyzetméteres kastély -mely nagyobb, mint a Buckingham Palota- sokak szerint a legszebb kastély a világon. Az épületegyütteshez bowling- és squash terem, mozi, öt medence és fűtött márvány úttest is tartozik. Ami igazán drágává teszi, az 22 hálószobájának és 27 fürdőszobájának aranyozott mozaikpadlója. Így már érthető, miért is kerül 27 milliárd forintba...

8. The Manor, Los Angeles, USA - 150 millió $.


Aaron Spelling, az egykori legendás producer 56.000 négyzetméter alapterületű kúriája Los Angeles legelegánsabb részén található. 123 szobája mellett fedett jégpálya, több medence, három konyha, sportpályák, és egy gyümölcsöskert is helyet kapott a komplexumban. Az igazi ritkaságokkal teletűzdelt babamúzeum a hab a tortán, csak úgy, mint az egész szintet elfoglaló gardróbszekrény. 29,3 milliárd forintot ér.

7. The Pinnacle, Montana, USA - 155millió $.


Nyugodtan kijelenthetjük, hogy ez a világ legdrágább hegyi nyaralója -igaz, inkább télen, síházként használják. Az egész épület -benne a 10 hálószoba- padlófűtéssel van ellátva: a fűtés egészen a télen is meleg utcáról indul. Fedett kültéri medence, fitnesz terem, masszázsszoba és pompás panoráma - 30 milliárd forintért.

6. Franchuk Villa, Kensington (London). - 161millió $.


A viktoriánus villa lányiskolaként működött 1997-ig. Az épület komoly felújításon esett keresztül, így most 31, 5 milliárd forintot ér. Ezért az árért az 5 emeletes ház 10 hálószobája, földalatti fedett uszodája, mozija, pánikszobája, szaunája és tornaterme is a miénk lehet.

Határtalan luxus (5-2)

5. Hearst-kastély, Beverly Hills, USA - 165millió $.


A pompás kúria 29 hálószobája és három hatalmas medencéje, saját diszkója és színházterme még nem igazán jelent különlegességet ezen a listán. 32 milliárd forintot érő épületet inkább az teszi ilyen értékessé, hogy itt forgatták a Keresztapa több jelentét, itt volt nászúton John F. Kennedy, a szomszédok közt pedig a Beckham-házaspárt, valamint Tom Cruise-t és családját is megtalálhatjuk.

4. Fairfield Pond, The Hamptons, USA - 170 millió $.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 


Amerika legnagyobb, magántulajdonban levő épülete 29 hálószobával, 39 fürdőszobával, valamint hatalmas (91 méter hosszú!) étkezőjével minden igényt kielégít. A hatalmas telekről nem hiányozhatnak a sportpályák, a medencék, sőt, a gyógyfürdő sem. A környékbeliek sokáig azt hitték, szálloda épül a tengerparton...Az ingatlan becsült értéke 33 milliárd forint.

3. Penthouse, London - 200 millió $.


Szakértők szerint a híres Number One Hyde Park a világ legdrágább lakásának tekinthető. Ami különösen megdobja az árát -az elhelyezkedésen és a kilátáson kívül- az lenyűgöző biztonsági felszereltsége: pánikszoba, golyóálló ablakok, írisz szkenner és még egy titkos menekülő-alagút is az extrafelszereltség részét képezi. A belvárosi épület, amelyben a luxuslakás található szintén hihetetlen szolgáltatásokat nyújt: gyógyfürdő, squash pályák, borospince, és 24 órás szobaszerviz is a lakók kényelmét szolgálja. A legdrágább lakás 39 milliárd forintot ér.

2. Villa Leopolda, Francia Riviéra - 506 millió $.


A káprázatos palotát még II. Leopold belga király építette nyári rezidenciának. Az ingatlanhoz többhektáros kert és mintegy ezerkétszáz narancs-, citrom-, olíva- és ciprusfa tartozik. Az épület az első világháború idején kórházként is funkcionált, itt látták el a csatákban megsérült katonákat. Az ötvenes években az Agnelli család (a Fiat gyár alapítói) tulajdonába került a palota., néhány hónapja pedig -a pletykák szerint- egy orosz milliárdos bukott a foglalón 10 milliárd forintot. A Villa Leopolda 99 milliárd forintot ér.

És a legdrágább...+ videó

1. Antilla, Mumbai - 1 milliárd $.

Mukesh Ambani indiai milliárdos szolidnak nem nevezhető otthona 170 méter magas, és 600 fős személyzet működteti. Az épület egy 4500 négyzetméteres telken épült, a kilátás tökéletes Mumbai (Bombay) városára és az Arab-tengerre.


Az első hat emeleten kizárólag garázsok kapnak helyet, de a személyzet is kapott pár emeletet. Mukesh Ambani és családja a felső szinteken él majd, ahol lesz úszómedence, a tetőn pedig helikopter-leszállóhely található. A lenyűgöző ingatlan építése az utolsó fázisban van, úgy tudni, már csak a végső, belső munkálatok zajlanak. 1 milliárd dollárt, azaz 195 milliárd forintot ér.

Fotók: Times/Pénzcentrum gyűjtés

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem