30 °C Budapest

ScienNet: adócsalás és sikkasztás után is nyomoz a VP

Pénzcentrum
2010. március 24. 08:32

A Vám- és Pénzügyőrség (VP) közleményben számolt be a ScienNet ügyben eddig tett nyomozásról: a gyanú szerint százmilliós nagyságrendű adócsalásról és sikkasztásról is szólt a törzsvásárlói rendszer.

A Vám- és Pénzügyőrség Központi Bűnüldözési Parancsnoksága 2009. november 20. napján rendelt el nyomozást a ScienNet törzsvásárlói rendszerrel kapcsolatosan. Az egész ország területére kiterjedt, szervezett akciót követően a nyomozó hatóság gyanúsítottként hallgatta ki a társaság képviselőjét, különösen nagy mértékű adóhiányt okozó adócsalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A nagy mennyiségű adatok feldolgozása során megállapítást nyert, hogy a vizsgált időszakban a Sciennet LLC Magyarországon vezetett bankszámláiról összesen 3,6 milliárd forint került kiutalásra a törzsvásárló magánszemélyeknek úgy, hogy ebből az összegből az első 112 (3 millió forint felettiek) személy részére közel 2,1 milliárd forint került átutalásra. A jelentős összegek átutalására úgy került sor, hogy ezen időszakban a tényleges vásárlásokból, illetve szolgáltatásokból az LLC részére a termékpartnerektől származó jutalék összege nem érte el 300 millió forintot. Az adatok elemzése alapján megállapítható, hogy a kiutalások fedezetét döntően a belépők által fizetett foglalók fedezték.

Az első 112 magánszemély közül az egy személy részére kifizetett legnagyobb összeg több részletben 227 millió forint volt, míg a legkisebb összeg 3 millió forint volt 2008-2009 években.

Mindezek alapján a Fővárosi Főügyészség 2010 februárjában a Vám- és Pénzügyőrség Központi Bűnüldözési Parancsnokságát kijelölte a hatáskörén kívül eső sikkasztás bűntett nyomozására is a tényállás teljes körű kivizsgálása érdekében.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Gyanú merült fel arra is, hogy a Sciennet LLC által ezen időszak alatt az ún. franchise díjak okán a törzsvásárlói rendszer hátterében álló offshore cégek részére kifizetett közel 266 millió forint kiutalása mögött nem állt valódi franchise rendszer.

A feltárt adatok alapján a nyomozó hatóság már nemcsak az adócsalás, hanem sikkasztás bűntett vonatkozásában is végzi a tényállás teljes körű feltárását, a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személyek beazonosítását, büntetőjogi felelősségre vonásuk érdekében.

HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2022.06.30 10:32
  2x2=5. Meghülyültem? Lehet… lehet, hogy én vagyok az egyetlen (egyik…), aki szembe halad az aut...
perfekt  |  2022.06.30 09:56
A 310/2021 (VI.7.) Kormányrendelet alapján az alkalmazottak nélküli önfoglalkoztatók egy egyszeri 21...
hrdoktor  |  2022.06.27 04:50
A száraz, meleg levegő, az UV-sugárzás és a strandolás erősen igénybe veheti a szemünket, így nyáron...
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 2. szombat
Ottó
26. hét
Július 2.
UFO Világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?