1 °C Budapest

ScienNet: adócsalás és sikkasztás után is nyomoz a VP

Pénzcentrum
2010. március 24. 08:32

A Vám- és Pénzügyőrség (VP) közleményben számolt be a ScienNet ügyben eddig tett nyomozásról: a gyanú szerint százmilliós nagyságrendű adócsalásról és sikkasztásról is szólt a törzsvásárlói rendszer.

A Vám- és Pénzügyőrség Központi Bűnüldözési Parancsnoksága 2009. november 20. napján rendelt el nyomozást a ScienNet törzsvásárlói rendszerrel kapcsolatosan. Az egész ország területére kiterjedt, szervezett akciót követően a nyomozó hatóság gyanúsítottként hallgatta ki a társaság képviselőjét, különösen nagy mértékű adóhiányt okozó adócsalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A nagy mennyiségű adatok feldolgozása során megállapítást nyert, hogy a vizsgált időszakban a Sciennet LLC Magyarországon vezetett bankszámláiról összesen 3,6 milliárd forint került kiutalásra a törzsvásárló magánszemélyeknek úgy, hogy ebből az összegből az első 112 (3 millió forint felettiek) személy részére közel 2,1 milliárd forint került átutalásra. A jelentős összegek átutalására úgy került sor, hogy ezen időszakban a tényleges vásárlásokból, illetve szolgáltatásokból az LLC részére a termékpartnerektől származó jutalék összege nem érte el 300 millió forintot. Az adatok elemzése alapján megállapítható, hogy a kiutalások fedezetét döntően a belépők által fizetett foglalók fedezték.

Az első 112 magánszemély közül az egy személy részére kifizetett legnagyobb összeg több részletben 227 millió forint volt, míg a legkisebb összeg 3 millió forint volt 2008-2009 években.

Mindezek alapján a Fővárosi Főügyészség 2010 februárjában a Vám- és Pénzügyőrség Központi Bűnüldözési Parancsnokságát kijelölte a hatáskörén kívül eső sikkasztás bűntett nyomozására is a tényállás teljes körű kivizsgálása érdekében.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Gyanú merült fel arra is, hogy a Sciennet LLC által ezen időszak alatt az ún. franchise díjak okán a törzsvásárlói rendszer hátterében álló offshore cégek részére kifizetett közel 266 millió forint kiutalása mögött nem állt valódi franchise rendszer.

A feltárt adatok alapján a nyomozó hatóság már nemcsak az adócsalás, hanem sikkasztás bűntett vonatkozásában is végzi a tényállás teljes körű feltárását, a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személyek beazonosítását, büntetőjogi felelősségre vonásuk érdekében.

HR BLOGGER
perfekt  |  2023.11.28 14:18
Az anyaság kihívásokkal teli, ám lenyűgöző utazás, amely gyakran megváltoztatja az élet minden terül...
hrdoktor  |  2023.11.27 07:52
A férfiak vitamin- és ásványi anyagszükséglete kissé eltér a nőkétől. Nézzük, mire kell különösen fi...
vezetoi-coaching  |  2023.11.26 11:01
Nem tudom, Neked hogyan jár az agyad, nekem, ha nem lenne a világ tele triggerrel, itt se lennék, ne...
laskainelli  |  2023.11.22 19:44
A párkapcsolatokban való kommunikáció rendkívül fontos ahhoz, hogy egészséges és tartós legyen egy k...
coachco  |  2023.11.22 10:59
„Ha céget vezetnék, mindig a legtehetségesebb fiatalok ötleteit hallgatnám meg, mert ők látják legjo...
Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 1. péntek
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm