15 °C Budapest

Kép a leggazdagabb oroszról, aki Abramovicsot és Prokorovot is lenyomta

Pénzcentrum
2010. február 15. 15:02

Mint azt a múlt héten beharangoztuk, a moszkvai Finans magazin elkészítette a leggazdagabb oroszokról készített összeállítását. Akkor annyit lehetett tudni, hogy a tavalyi első Mihail Prokhorov és a második Roman Abramovics idén is a dobogón végzett, arra azonban kevesen számítottak, hogy az acéliparban érdekelt 53 éves Vlagyimir Liszin mindkét milliárdost maga mögé utasítja.


Vlagyimir Liszin

Az OAO Novolipetsk acélipari vállalat tulajdonosa, Vlagyimir Liszin a 2009-es 144 %-os vagyongyarapodásával két világszerte ismert orosz milliárdost is megelőzött.

A 18,8 milliárd dolláros becsült vagyonnal rendelkező acélmágnással Mihail Prokorov (+27%) és Roman Abramovics (+22%) is próbálta tartani a lépést, de 950 millió, illetve 1,8 milliárd dollárral elmaradtak az éllovastól.

375 helyet lépett előre, így a 23. lett a listán Gyennadij Timcsenkó, a Gunvor International olajipari vállalat társalapítója, akinek 2009 végére 4,15 milliárd dollárra emelkedett a vagyona (meg nem erősített hírek szerint a szárnyalás hátterében a Vlagyimir Putyinhoz fűződő barátsága áll).

Az elmúlt év legnagyobb zuhanását Vlagyiszlav Doronyin mutatta be, a Capital Group (moszkvai ingatlanfejlesztő cég) elnöke (nem mellesleg Naomi Campbell barátja) 242 pozíciót vesztett és a 463. helyen végzett.

2009-ben 49-ről 77-re bővült a listán szereplő vagyonos oroszok száma, a tíz leggazdagabb összvagyona pedig 84%-kal növekedett.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A pénzügyi válság kedvezőtlen hatásait a milliárdosok is megérezték, 2008 végére sokak vagyona a korábbi szint töredékére olvadt. A dúsgazdagok vagyona a 2009-es évben újra gyarapodni kezdett, de még mindig nem éri el a 2007-es szintet.

2007 végén a tíz leggazdagabb orosz összesített vagyona még 221 milliárd dollár volt, ami 2008 végére előbb 79,5 milliárd dollárra olvadt, majd 2009 végére 139,3 milliárd dollárra kapaszkodott vissza.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2022.05.24 08:22
Mi a jó párkapcsolat titka? Sokan szeretik azt hinni, hogy az lesz boldog kapcsolat évtizedeken át,...
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?