19 °C Budapest

Sokan jelentkeznek lakásfelújítási támogatásra

Pénzcentrum
2010. február 19. 08:32

Nagy az érdeklődés a Klímabarát otthon program folytatásaként a hagyományos lakóépületek klímavédelmi célú energiahatékonysági felújítására, megújuló energiaforrások alkalmazására, valamint új építésű energiatakarékos lakóépületek támogatására -írja a Napi Gazdaság.

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium elsősorban a komplex jellegű felújításokat kívánja ösztönözni: a támogatás egy költségarányos alaptámogatásból és egy hatékonyságarányos, úgynevezett KlímaBónusz támogatásból áll.

Milliós támogatások lakásfelújításra: így pályázhatsz

Új építésű házak esetében a támogatás területarányos, 25 ezer forint négyzetméterenként. Így komplex felújítás esetén hagyományos épületek esetében összesen 4,2 millió forint, új építésűnél pedig akár 3,25 millió forint támogatás is elnyerhető.

A Klímabarát otthon panelalprogramjában a zöldtárca eddig 948 pályázat támogatásáról döntött összesen 15,2 milliárd forint értékben. A lakóközösségek által elnyert támogatás, miközben több tízezer ember életminőségét javítja és számláit csökkenti, évi 34 ezer tonnával mérsékli a szén-dioxid-kibocsátást.

Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?