Péntekig lehet pályázni energiatakarékos izzókra

2010. február 8. 12:02

A nagy érdeklődésre való tekintettel még péntekig lehet pályázni az energiatakarékos izzók cseréjére: a zöldtárca 2010. február 12-ig meghosszabbította az Izzócsere Program pályázatának végső beadási határidejét. Az Izzócsere Program keretében a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium európai uniós forrásból pályázat útján 230 millió forint értékben oszt ki izzókat nagycsaládosokat és időseket segítő szervezeteknek és óvodáknak.

A tornateremnyi energiatakarékos izzóval a támogatottak évente összesen 780 millió forintot takaríthatnak meg rezsijükből. Ezzel a légkört 23.900 tonnával kevesebb széndioxid szennyezi, 6.000 hektárnyi erdő menekül meg, és az erőműveknek 3,14 megawattal kevesebb áramot kell előállítaniuk.

Mint ismeretes, a hagyományos égőknél a felhasznált energia mindössze 2 százaléka hasznosul világításként, a többiből a villanykörtét forrósító hő lesz. Ha egy család mindössze öt hagyományos, áramfaló égőt cserél energiatakarékos izzóra, egy évben 17 ezer forintot takaríthatnak meg a villanyszámlán.

A pályázat elérhető a KVVM honlapjáról: kattints!

Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?