18 °C Budapest

Rettegés a világ legmagasabb épületében: a liftben rekedtek

2010. február 10. 12:02

Egybehangzó lapinformációk szerint vasárnap este komoly műszaki probléma keletkezett a Burdzs Kalifa toronyházban. A világ legmagasabb épületének egyik liftje romlott el.

Szem-és fültanúk vasárnap este a toronyház egyik liftje felől hangos dörrenést hallottak, majd jókora porfelhő szállt ki a liftaknából. Lapértesülések szerint kisvártatva mentőcsapat érkezett a helyszínre, és ők segítették ki a két emelet között fennakadt liftből a bennragadt embereket.

Megvan Dubai utódja: tuti nagy menet lesz...

A dubai polgári védelmi hivatal szóvivője megerősítette, hogy valóban technikai hiba történt, és 15 embert mentettek ki a felvonóból. A Times Online úgy tudja, az utasok 45 percet töltöttek rettegve a liftben, anélkül, hogy bármilyen információjuk lett volna a kialakult helyzetről. A mentőcsapatok egy létra segítségével mentették ki a rémült látogatókat, akik közül többen sokkos állapotba kerültek.

Lebőgés! A világ legmagasabb épülete csak egy üres csontváz

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A toronyház üzemeltetője közleményében az érdeklődők rohamával és bizonyos energetikai problémákkal magyarázta a balesetet.

A 828 méter magas épület tetejére alig egy percig tartó liftezéssel száguldhatnak fel a látogatók. Mivel a kilátó volt az épület egyetlen látogatható része, a Burdzs Kalifa egyelőre jelenleg fogad turistákat. Az üzemeltetők még nem közölték, mikor nyitják meg újra a látogatói teraszt.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?