11 °C Budapest

Rettegés a világ legmagasabb épületében: a liftben rekedtek

2010. február 10. 12:02

Egybehangzó lapinformációk szerint vasárnap este komoly műszaki probléma keletkezett a Burdzs Kalifa toronyházban. A világ legmagasabb épületének egyik liftje romlott el.

Szem-és fültanúk vasárnap este a toronyház egyik liftje felől hangos dörrenést hallottak, majd jókora porfelhő szállt ki a liftaknából. Lapértesülések szerint kisvártatva mentőcsapat érkezett a helyszínre, és ők segítették ki a két emelet között fennakadt liftből a bennragadt embereket.

Megvan Dubai utódja: tuti nagy menet lesz...

A dubai polgári védelmi hivatal szóvivője megerősítette, hogy valóban technikai hiba történt, és 15 embert mentettek ki a felvonóból. A Times Online úgy tudja, az utasok 45 percet töltöttek rettegve a liftben, anélkül, hogy bármilyen információjuk lett volna a kialakult helyzetről. A mentőcsapatok egy létra segítségével mentették ki a rémült látogatókat, akik közül többen sokkos állapotba kerültek.

Lebőgés! A világ legmagasabb épülete csak egy üres csontváz

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A toronyház üzemeltetője közleményében az érdeklődők rohamával és bizonyos energetikai problémákkal magyarázta a balesetet.

A 828 méter magas épület tetejére alig egy percig tartó liftezéssel száguldhatnak fel a látogatók. Mivel a kilátó volt az épület egyetlen látogatható része, a Burdzs Kalifa egyelőre jelenleg fogad turistákat. Az üzemeltetők még nem közölték, mikor nyitják meg újra a látogatói teraszt.

NEKED AJÁNLJUK
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?