Szakadék a kert végében: a szomszéd háza már a mélybe zuhant - képek!

Pénzcentrum
2009. december 9. 14:02

Sokan álmodnak olyan tengerre néző kilátásról, mint amilyennel 64 éves Bryony Nierop otthona rendelkezik, de az ő esete bebizonyította, hogy az sem mindig jó, ha túl közel van a tenger. Az angol fővárostól 200 kilométerre észak-keletre fekvő Happisburgh-ben körülbelül 30 ház zuhant a mélybe az elmúlt másfél évtizedben, a szakadék széle már a hat unokával rendelkező nagymama kertjében található, de ő nem hajlandó tágítani.

A szigetország keleti partvidékén található Happisburgh egyike annak a 15 településnek, amely központi támogatást kért a part mentén élő ingatlantulajdonosok kárpótlására.

Happisburgh

A falu negyedmillió fontot költött a 4 ezer tonna szikla felhasználásával készült hullámtörő gát megépítésére, de az eróziót ez is csak átmenetileg tudta megállítani.

Bryony Nierop a szakadék szélén

A férjétől külön élő hölgy tavaly vásárolta a házat, akkor a szakértők maximum 3 évet jósoltak a leomlásig, de a nő vállalta a kockázatot. Elmondása szerint négy macskát tart, akik megérzik a veszélyt és kellő időben figyelmeztetik majd, hogy mikor kell elhagyni a házat.

Bryony Nierop mai otthona 1996-ban ...

A 90-es években készült képeken jól látszik, hogy a ház után még több ingatlan is sorakozott, az utca nagy részét mára elnyelte a mélység. A fenyegetettség ellenére a nagymama nem hajlandó költözni és a kárpótlásra sem tart igényt, mivel ő már a veszély ismeretében költözött ide.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

... és 2009-ben

A közelmúltban készült képeken jól látszik, hogy a második szomszéd háza már odalett, a szakadék széle pedig már a kert végében húzódik. A hullámtörő gát elkészítésekor arra számítottak, hogy tíz évre megoldódik a probléma, de a természet erősebbnek bizonyult.

"Fafejűnek tartanak, de addig nem tágítok, amíg a macskáim nem jelzik, hogy itt az idő. Mióta kiderült, hogy kárpótlást fizetnek, mindenki a pénzre hajt és már senkit nem érdekel a partszakasz védelme" - mondta az egyébként munkagépek javítását végző vállalkozást vezető hölgy. A képek forrása: Daily Mail

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 29. szerda
Magdolna
22. hét
Május 29.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem