Szakadék a kert végében: a szomszéd háza már a mélybe zuhant - képek!

Pénzcentrum
2009. december 9. 14:02

Sokan álmodnak olyan tengerre néző kilátásról, mint amilyennel 64 éves Bryony Nierop otthona rendelkezik, de az ő esete bebizonyította, hogy az sem mindig jó, ha túl közel van a tenger. Az angol fővárostól 200 kilométerre észak-keletre fekvő Happisburgh-ben körülbelül 30 ház zuhant a mélybe az elmúlt másfél évtizedben, a szakadék széle már a hat unokával rendelkező nagymama kertjében található, de ő nem hajlandó tágítani.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A szigetország keleti partvidékén található Happisburgh egyike annak a 15 településnek, amely központi támogatást kért a part mentén élő ingatlantulajdonosok kárpótlására.

Happisburgh

A falu negyedmillió fontot költött a 4 ezer tonna szikla felhasználásával készült hullámtörő gát megépítésére, de az eróziót ez is csak átmenetileg tudta megállítani.

Bryony Nierop a szakadék szélén

A férjétől külön élő hölgy tavaly vásárolta a házat, akkor a szakértők maximum 3 évet jósoltak a leomlásig, de a nő vállalta a kockázatot. Elmondása szerint négy macskát tart, akik megérzik a veszélyt és kellő időben figyelmeztetik majd, hogy mikor kell elhagyni a házat.

Bryony Nierop mai otthona 1996-ban ...

A 90-es években készült képeken jól látszik, hogy a ház után még több ingatlan is sorakozott, az utca nagy részét mára elnyelte a mélység. A fenyegetettség ellenére a nagymama nem hajlandó költözni és a kárpótlásra sem tart igényt, mivel ő már a veszély ismeretében költözött ide.

... és 2009-ben

A közelmúltban készült képeken jól látszik, hogy a második szomszéd háza már odalett, a szakadék széle pedig már a kert végében húzódik. A hullámtörő gát elkészítésekor arra számítottak, hogy tíz évre megoldódik a probléma, de a természet erősebbnek bizonyult.

"Fafejűnek tartanak, de addig nem tágítok, amíg a macskáim nem jelzik, hogy itt az idő. Mióta kiderült, hogy kárpótlást fizetnek, mindenki a pénzre hajt és már senkit nem érdekel a partszakasz védelme" - mondta az egyébként munkagépek javítását végző vállalkozást vezető hölgy. A képek forrása: Daily Mail

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 23. vasárnap
Zelma, Rajmund
3. hét
Január 23.
Kaposvár napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. január 22. 19:20