18 °C Budapest

Szakadék a kert végében: a szomszéd háza már a mélybe zuhant - képek!

Pénzcentrum
2009. december 9. 14:02

Sokan álmodnak olyan tengerre néző kilátásról, mint amilyennel 64 éves Bryony Nierop otthona rendelkezik, de az ő esete bebizonyította, hogy az sem mindig jó, ha túl közel van a tenger. Az angol fővárostól 200 kilométerre észak-keletre fekvő Happisburgh-ben körülbelül 30 ház zuhant a mélybe az elmúlt másfél évtizedben, a szakadék széle már a hat unokával rendelkező nagymama kertjében található, de ő nem hajlandó tágítani.

A szigetország keleti partvidékén található Happisburgh egyike annak a 15 településnek, amely központi támogatást kért a part mentén élő ingatlantulajdonosok kárpótlására.

Happisburgh

A falu negyedmillió fontot költött a 4 ezer tonna szikla felhasználásával készült hullámtörő gát megépítésére, de az eróziót ez is csak átmenetileg tudta megállítani.

Bryony Nierop a szakadék szélén

A férjétől külön élő hölgy tavaly vásárolta a házat, akkor a szakértők maximum 3 évet jósoltak a leomlásig, de a nő vállalta a kockázatot. Elmondása szerint négy macskát tart, akik megérzik a veszélyt és kellő időben figyelmeztetik majd, hogy mikor kell elhagyni a házat.

Bryony Nierop mai otthona 1996-ban ...

A 90-es években készült képeken jól látszik, hogy a ház után még több ingatlan is sorakozott, az utca nagy részét mára elnyelte a mélység. A fenyegetettség ellenére a nagymama nem hajlandó költözni és a kárpótlásra sem tart igényt, mivel ő már a veszély ismeretében költözött ide.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 46 056 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 47 150 forintos törlesztőt (THM 15,61%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

... és 2009-ben

A közelmúltban készült képeken jól látszik, hogy a második szomszéd háza már odalett, a szakadék széle pedig már a kert végében húzódik. A hullámtörő gát elkészítésekor arra számítottak, hogy tíz évre megoldódik a probléma, de a természet erősebbnek bizonyult.

"Fafejűnek tartanak, de addig nem tágítok, amíg a macskáim nem jelzik, hogy itt az idő. Mióta kiderült, hogy kárpótlást fizetnek, mindenki a pénzre hajt és már senkit nem érdekel a partszakasz védelme" - mondta az egyébként munkagépek javítását végző vállalkozást vezető hölgy. A képek forrása: Daily Mail

Gyász: elhunyt Pál Mihály

Nyolcvanhat éves korában szerdán elhunyt Pál Mihály Munkácsy-díjas szobrászművész - közölte a család csütörtökön.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 31. péntek
Árpád
13. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?