Így készülnek az olimpiára az angolok és az oroszok - képek

Pénzcentrum
2009. október 10. 12:02

A 2012-es nyári olimpiának az angol főváros, London ad majd otthont, míg a 2014-es téli olimpiát a festői szépségű orosz városban, Szocsiban rendezik meg. A munkálatok mindkét helyszínen megkezdődtek, Londonban már a kivitelezésé a főszerep, míg az oroszok a tervezési fázis végén járnak.

2012 London

Az alábbi képen a kerékpáros versenyeknek otthont adó csarnok szerkezetépítési munkáit láthatjuk. A 6 ezer férőhelyes csarnok építési munkáit fél évvel ezelőtt kezdték meg, az alapozási szakaszon már túl vannak, most a szerkezetépítőkön a sor.

Forrás: Building magazin

A helyszínen gőzerővel folynak a munkálatok, az egyedileg legyártott acélelemek összeállítása nagy precizitást követel meg a kivitelezőktől. Már körvonalazódni látszanak a lelátó felső szintjei, a tetőszerkezet a kerékpáros pálya vonalvezetését követi majd.

A munkásoknak egy 2500 egymásra épülő munkafázisból összeállított tervet kell követni, az aprólékosan megtervezett lépéseket nem ritkán többtíz méteres magasságokban kell végrehajtani.

2014 Szocsi

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A képen látható verzió lett a végleges változata a Szocsi Olimpiai Stadionnak. A 40 ezer férőhelyes létesítmény a tervek szerint az északi oldalon nyitott lesz, így az ellenkező oldalon ülő nézők elé lélegzetelállító kilátás nyílik a lesiklással kapcsolatos versenyszámoknak otthont adó Krasznaja Pojána hegyeire.

Forrás: Building magazin

A szerkezetet egy véletlenszerűen tagolt üvegfelület borítja majd, az átadásra akár már 2012-ben sor kerülhet.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 16. vasárnap
Jusztin
24. hét
Június 16.
Apák napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. június 15. 19:20
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm