3 °C Budapest

Így készülnek az olimpiára az angolok és az oroszok - képek

Pénzcentrum
2009. október 10. 12:02

A 2012-es nyári olimpiának az angol főváros, London ad majd otthont, míg a 2014-es téli olimpiát a festői szépségű orosz városban, Szocsiban rendezik meg. A munkálatok mindkét helyszínen megkezdődtek, Londonban már a kivitelezésé a főszerep, míg az oroszok a tervezési fázis végén járnak.

2012 London

Az alábbi képen a kerékpáros versenyeknek otthont adó csarnok szerkezetépítési munkáit láthatjuk. A 6 ezer férőhelyes csarnok építési munkáit fél évvel ezelőtt kezdték meg, az alapozási szakaszon már túl vannak, most a szerkezetépítőkön a sor.

Forrás: Building magazin

A helyszínen gőzerővel folynak a munkálatok, az egyedileg legyártott acélelemek összeállítása nagy precizitást követel meg a kivitelezőktől. Már körvonalazódni látszanak a lelátó felső szintjei, a tetőszerkezet a kerékpáros pálya vonalvezetését követi majd.

A munkásoknak egy 2500 egymásra épülő munkafázisból összeállított tervet kell követni, az aprólékosan megtervezett lépéseket nem ritkán többtíz méteres magasságokban kell végrehajtani.

2014 Szocsi

A képen látható verzió lett a végleges változata a Szocsi Olimpiai Stadionnak. A 40 ezer férőhelyes létesítmény a tervek szerint az északi oldalon nyitott lesz, így az ellenkező oldalon ülő nézők elé lélegzetelállító kilátás nyílik a lesiklással kapcsolatos versenyszámoknak otthont adó Krasznaja Pojána hegyeire.

Forrás: Building magazin

A szerkezetet egy véletlenszerűen tagolt üvegfelület borítja majd, az átadásra akár már 2012-ben sor kerülhet.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 26. szombat
Virág
47. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?