Így készülnek az olimpiára az angolok és az oroszok - képek

Pénzcentrum
2009. október 10. 12:02

A 2012-es nyári olimpiának az angol főváros, London ad majd otthont, míg a 2014-es téli olimpiát a festői szépségű orosz városban, Szocsiban rendezik meg. A munkálatok mindkét helyszínen megkezdődtek, Londonban már a kivitelezésé a főszerep, míg az oroszok a tervezési fázis végén járnak.

2012 London

Az alábbi képen a kerékpáros versenyeknek otthont adó csarnok szerkezetépítési munkáit láthatjuk. A 6 ezer férőhelyes csarnok építési munkáit fél évvel ezelőtt kezdték meg, az alapozási szakaszon már túl vannak, most a szerkezetépítőkön a sor.

Forrás: Building magazin

A helyszínen gőzerővel folynak a munkálatok, az egyedileg legyártott acélelemek összeállítása nagy precizitást követel meg a kivitelezőktől. Már körvonalazódni látszanak a lelátó felső szintjei, a tetőszerkezet a kerékpáros pálya vonalvezetését követi majd.

A munkásoknak egy 2500 egymásra épülő munkafázisból összeállított tervet kell követni, az aprólékosan megtervezett lépéseket nem ritkán többtíz méteres magasságokban kell végrehajtani.

2014 Szocsi

A képen látható verzió lett a végleges változata a Szocsi Olimpiai Stadionnak. A 40 ezer férőhelyes létesítmény a tervek szerint az északi oldalon nyitott lesz, így az ellenkező oldalon ülő nézők elé lélegzetelállító kilátás nyílik a lesiklással kapcsolatos versenyszámoknak otthont adó Krasznaja Pojána hegyeire.

Forrás: Building magazin

A szerkezetet egy véletlenszerűen tagolt üvegfelület borítja majd, az átadásra akár már 2012-ben sor kerülhet.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 25. szombat
Eufrozina, Kende
38. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?