Gazdára talált a világ legdrágább lakása

2009. október 14. 15:04

Gazdára talált a világ legdrágább lakása. Az ingatlan Hongkonban található, egy lakóépület 68. emeletén, négyzetméterára pedig 122 ezer dollárra, vagyis 21,9 millió forintra rúgott - írja az Index.A hongkongi lakás esetében így a vételár az egész földön valaha elért legmagasabb érték, a lakás teljes ára így 439 millió hongkongi dollár, vagyis mintegy 10,2 milliárd forint. De hamarosan akár túl is szárnyalhatják az előbb említett eladási árat, a legfelső lakást ugyanis még ennél is 30 százalékkal drágábban kínálják. Természetesen az átlagos helyi lakos nem ilyen, hanem ennél jóval szerényebb körülmények között él, a szociális bérlakások aránya a teljes lakásállományon belül 70 százalék. Mindenesetre a piac felső szegmensében a sok pénz keresi a helyét, ismét épül - ha globálisan még nem is, de lokálisan már biztosan - az újabb eszközárbuborék.
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 10. vasárnap
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
December 10.
Advent (3.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem