14 °C Budapest

OTP előfinanszírozás panelpályázatokhoz

2009. október 1. 17:32

Az OTP Bank elkötelezett a környezetvédelem, a Föld erőforrásainak ésszerű felhasználása és a környezettudatos vállalati magatartás mellett, amit üzletpolitikájában is érvényesít. A banknál több éve elérhetőek azok a kedvező kamatozású, államilag támogatott hitelkonstrukciók, amelyek finanszírozási forrást nyújtanak lakóépületek energiatakarékossági, környezetvédelmi célú felújításához társasházi, lakásszövetkezeti lakóközösségeknek.

A kölcsönök egyebek mellett a tavalyi és az idei panelpályázatokhoz, valamint a hagyományos lakóházak korszerűsítését célzó Nemzeti Energiatakarékossági Programhoz kapcsolódnak.

A 2008-as panelpályázat esetében a központi költségvetés a 2010-2012. évek forrásai terhére tudja az állami támogatást a nyertes pályázóknak kifizetni. Az eddigi hitelkonstrukciók mellett az OTP Bank a pozitívan elbírált 2008-as panelpályázatokhoz előfinanszírozást nyújt az állami vissza nem térítendő támogatás összegére, annak érdekében, hogy a lakóközösségek mielőbb el tudják kezdeni a beruházásokat.

Így a fejlesztések hamarabb megvalósulhatnak, az energia-megtakarítás korábban jelentkezik, és a kivitelező cégeknek is előnyt jelent az előrehozott beruházás. Az előfinanszírozás az OTP Bank legfeljebb 10 éves futamidejű Thermo hiteléből valósítható meg, közös tulajdonrészek esetében kamattámogatással. Előfinanszírozáskor a futamidő alatt csak kamat fizetendő, tőketörlesztés nincs.

A támogatás előfinanszírozására külön kölcsönszerződést kell kötni és annak lejárata a támogatás kiutalásának napja, amennyiben ez a szerződéskötéskor nem ismert, úgy 2013. február 15. A hitel forintban igényelhető. A támogatás kiutalásakor az előfinanszírozott összeget, azaz a hitel teljes tőkeösszegét a társasház egy összegben törleszti. Az előfinanszírozási hitel folyósítása a pályázó által vállalt saját forrás (és az önkormányzati támogatás) kifizetésének igazolásával, a Támogatási szerződésben meghatározott feladatok elvégzését követően, utólag, egy összegben, az utólagos ellenőrzést követően történik.

Az OTP Bank a környezetvédelmi tárca által a közelmúltban meghirdetett Zöld Beruházási Rendszer - Klímabarát Otthon Panel Alprogram keretében benyújtandó pályázatokhoz kapcsolódóan is a Thermo hitelt ajánlja a lakóközösségek részére, a hiányzó saját erő kiegészítésére. A panelházak energiatakarékossági felújítását támogató, a szén-dioxid kibocsátás csökkentését célzó pályázat keretében utólagos támogatás nyerhető, azaz a támogatás a kifizetett számlák ellenében hívható le, ezért az OTP Bank ebben az esetben is nyújt előfinanszírozási lehetőséget.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

2009. augusztus 31-én lezárult a Nemzeti Energiatakarékossági Program, amely támogatás formájában nyújt fedezetet a hagyományos módon épült lakóingatlanok energetikai korszerűsítéséhez, vagy az energiaigény kiváltásához megújuló energiahordozó felhasználásával. A támogatáshoz kapcsolódóan, vagy a támogatás nélkül, többek között a "Sikeres Magyarországért" Lakossági Energiatakarékossági Hitelprogram keretében igényelhető hitel az OTP Banktól.

A kölcsön összege, hitelcéltól függően, támogatáshoz kapcsolódóan lakásonként 1.295.000 Ft-tól 2.730.000 Ft-ig terjedhet, de nem haladhatja meg a beruházás teljes költségének az egyes pályázatokban megadott maximális százalékos mértékét. Állami támogatás igénybevétele nélkül a hitelösszeg lakásonként 1.850.000 Ft-tól 4.200.000 Ft-ig terjedhet. A hitelhez nem szükséges saját erő. A futamidő szerződéskötéstől számítva legalább 4, legfeljebb 20 év lehet.

Forrás: OTP Bank Médiakommunikációs Osztály

NEKED AJÁNLJUK
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 2. vasárnap
Petra
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?