24 °C Budapest

Tarolt az OTP euróhitele: mikor csattan a forintostor?

Pénzcentrum
2009. szeptember 29. 05:40

5 és 10 millió forintos lakáshitelek 20 évre A harmadik negyedévben a lakáshitelezésben tapasztalt langyos víz után a forinthitelek fellendülését várja a piac az év hátralévő részében. A támogatott hitelek nyári felfüggesztését követően több bank a devizahitel kínálatát is szűkítette, jelenleg a versenyképes forinthitel konstrukciók kidolgozását helyezik előtérbe a piaci résztvevők . A harmadik negyedévben az euró alapú hitelek felé történő elmozdulás volt megfigyelhető, frankhitelt már csak egy-két piaci résztvevő kínál.

Forint alapú lakáshitelek: a korábbiaknál kedvezőbb feltételek, versenyképesebb termékek

Az ősz közeledtével több bank is előrukkolt az új forinthitel termékével. A kamatszint a tegnapi monetáris döntésnek köszönhetően tovább csökkenthet, mint ismert ezúttal 50 bázispontot vágott a jegybank. A havonta fizetendő törlesztőrészletek tekintetében nagyobb a szórás, mint egy negyedévvel ezelőtt. A legkedvezőbb ajánlatot az AXA Bank tette, amely 11,24 %-os THM és havi 45 879 forintos induló havi részlet mellett kínál 5 millió forintot 20 éves futamidőre. 50 ezer forint alatti havi részletet kínál még az Erste Bank is, a többek ajánlatai csak 14 % feletti THM felett érhetőek el.

A piaci kamatozású 10 millió forintos ajánlatok között a THM-ek tekintetében hasonló eltérések mutatkoznak, mint az előző esetben. Ezúttal is az AXA Bank ajánlata bizonyult a legkedvezőbbnek, őket követi az Erste és az UniCredit Bank. 16 % feletti THM-et és 130 ezer forint feletti havi részletet kínál a Raiffeisen és az OTP Bank.

Euró alapú lakáshitelek: mindenki befért a 10 %-os THM alá

Az 5 milliós ajánlatok között 8,50 %-os THM-mel a Budapest Bank végzett az élen, a legalacsonyabb törlesztőrészletet (36 035 Ft/hó) bizonyos feltételek teljesülése esetén az OTP Bank kínálja (OTP Lakáshitel Termékcsomag Lakástakarékkal, jövedelem átutalás, két csoportos beszedési megbízás). Minden válaszadónak sikerült 10 % alatt tartani a teljes hiteldíj-mutatót, bár a havi részletekből látszik, hogy az alacsonyabb THM az eltérő mértékű induló költségek miatt nem mindig jár együtt alacsonyabb havi törlesztőrészletekkel.

A tízmilliós ajánlatok tekintetében a fenti feltételek teljesülése mellett az OTP Bank végzett az élen, szorosan követi őket a Budapest Bank és az FHB. 9 % feletti THM mellett kínál lakáshitelt a Raiffeisen, az AXA, az Erste és az UniCredit.

Frankhitelek: a szűk piac, kedvező AXA ajánlat

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A hazai pénzintézetek többsége már felfüggesztette a frankhitelek forgalmazását, legutóbb a Budapest Bank szállt ki augusztus közepén. Az AXA Bank az euró hitelektől alacsonyabb THM mellett kínálja frankhitelét, az UniCredit ajánlata csak mutatóban szerepel, az ügyfelek jellemzően a kedvezőbb feltételekkel kínált euró alapú finanszírozást választják.

A 10 millió forintos ajánlatok tekintetében sincs különösebb meglepetés, az AXA Bank a 7,57 %-os THM-ével az abszolút egybevetésben is mindenkit maga mögé utasít.

 

AXA Bank, Budapest Bank, CIB Bank

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 12. 12:47
Hann Endre jó hírnévhez való jogának megsértése miatt perelte az ElkXrtuk című kurzusfilm gyártóját....
Bankmonitor  |  2024. április 12. 11:59
Már öt banknál tudnak akár 10% önerővel lakáshitelt igényelni azok a fiatalok, akik első saját ottho...
Holdblog  |  2024. április 12. 11:40
HOLD After Hours. Problémamegoldó podcastünk újabb fejezetében Szabó Dáviddal tárjuk fel a bitcoin,...
ChikansPlanet  |  2024. április 12. 10:28
Mi mindenről hajlandó valaki lemondani a fenntarthatóság érdekében? Bizonyos megszokásokról, élelmis...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 12. péntek
Gyula
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm