-1 °C Budapest

Félig kész házak Szaúd-Arábiában - nem kellenek senkinek?

2009. augusztus 3. 14:02

Mintegy 80 projektet hagytak félbe, vagy függesztettek fel bizonytalan időre Szaúd-Arábiában, a válság és a gazdasági lassulás miatt.

A dubai központú Proleads Global kutatóintézet előrejelzése szerint még 2010-ben sem várható fellendülés a közel-keleti országban, igaz szektoronként nagyon eltérőek lehet a közeljövő.

Az oktatási és egészségügyi szektorban például csökken a beruházások száma, ugyanakkor a (kis)kereskedelmi ágazatban már akár jövőre is fellendülés várható az elkészülő épületek számát tekintve. A felmérés szerint Szaúd-Arábiában 720 projekt készül 430 milliárd amerikai dollár értékben, amiből 80 milliárdnyit állítottak le ideiglenesen vagy végleg.

Szaúd-Arábiában nagyon nagy arányú építkezési projektek zajlanak, részint állami bíztatásra. 2014-ig ugyanis egymillió új lakást kéne átadni, hogy megoldódjon a meredeken növekvő lakosság elhelyezési problémája. Többek közt ezért is van jobb formában az ország építőipara, mint a szomszédos Egyesült Arab Emírségekben, ahol Dubai hanyatlása miatt mintegy 400 projektet hagytak félbe 300 milliárd dollár értékben.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 9. szombat
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm