4 °C Budapest

Félig kész házak Szaúd-Arábiában - nem kellenek senkinek?

2009. augusztus 3. 14:02

Mintegy 80 projektet hagytak félbe, vagy függesztettek fel bizonytalan időre Szaúd-Arábiában, a válság és a gazdasági lassulás miatt.

A dubai központú Proleads Global kutatóintézet előrejelzése szerint még 2010-ben sem várható fellendülés a közel-keleti országban, igaz szektoronként nagyon eltérőek lehet a közeljövő.

Az oktatási és egészségügyi szektorban például csökken a beruházások száma, ugyanakkor a (kis)kereskedelmi ágazatban már akár jövőre is fellendülés várható az elkészülő épületek számát tekintve. A felmérés szerint Szaúd-Arábiában 720 projekt készül 430 milliárd amerikai dollár értékben, amiből 80 milliárdnyit állítottak le ideiglenesen vagy végleg.

Szaúd-Arábiában nagyon nagy arányú építkezési projektek zajlanak, részint állami bíztatásra. 2014-ig ugyanis egymillió új lakást kéne átadni, hogy megoldódjon a meredeken növekvő lakosság elhelyezési problémája. Többek közt ezért is van jobb formában az ország építőipara, mint a szomszédos Egyesült Arab Emírségekben, ahol Dubai hanyatlása miatt mintegy 400 projektet hagytak félbe 300 milliárd dollár értékben.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?