2 °C Budapest

Még mindig nagyon drága a "szellemváros"

2009. július 14. 13:32

Hiába állt le számtalan építőipari projekt Dubaiban, küldték el munkások ezreit és nő egyre az ingatlanok kihasználatlansága, az irodaárak egyre előkelőbb helyre kúsznak fel a világranglistán.

A közel-keleti város irodáiban évente átlagosan 995 eurót kérnek egy négyzetméternyi irodáért, amivel Dubainak sikerült felküzdenie magát az Európát, Közel-Keletet és Afrikát tömörítő EMEA régióban a második helyre.

A CB Richard Ellis (CBRE) első negyedéves gyűjtésében az aranyérmes helyen kevéssé meglepő módon London áll, ahol az átlagár évi 1019 eurót tesz ki. A második Dubai, a harmadik pedig Moszkva lett, 906 euróval. Párizs és Szentpétervár került még fel az élbolyba, 700, illetve 607 eurós eredménnyel.

Bár egyre több bíztató hangot hallani a gazdaság beindulásával kapcsolatban a világ minden tájáról, Matthew Green a CB Richard Ellis közel-keleti szakértője szerint az ingatlan bérleti árakban még várható némi visszaesés, a kiürült irodaházak ugyanis meg fognak harcolni a bérlőkért.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 1. csütörtök
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 30. 20:58