28 °C Budapest

Még mindig nagyon drága a "szellemváros"

2009. július 14. 13:32

Hiába állt le számtalan építőipari projekt Dubaiban, küldték el munkások ezreit és nő egyre az ingatlanok kihasználatlansága, az irodaárak egyre előkelőbb helyre kúsznak fel a világranglistán.

A közel-keleti város irodáiban évente átlagosan 995 eurót kérnek egy négyzetméternyi irodáért, amivel Dubainak sikerült felküzdenie magát az Európát, Közel-Keletet és Afrikát tömörítő EMEA régióban a második helyre.

A CB Richard Ellis (CBRE) első negyedéves gyűjtésében az aranyérmes helyen kevéssé meglepő módon London áll, ahol az átlagár évi 1019 eurót tesz ki. A második Dubai, a harmadik pedig Moszkva lett, 906 euróval. Párizs és Szentpétervár került még fel az élbolyba, 700, illetve 607 eurós eredménnyel.

Bár egyre több bíztató hangot hallani a gazdaság beindulásával kapcsolatban a világ minden tájáról, Matthew Green a CB Richard Ellis közel-keleti szakértője szerint az ingatlan bérleti árakban még várható némi visszaesés, a kiürült irodaházak ugyanis meg fognak harcolni a bérlőkért.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 27. hétfő
Hella
22. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm