1 °C Budapest

Sivár Dubai: üres paloták a homokkirályságban

Pénzcentrum
2009. június 24. 14:02

Becslések szerint 2010 végére megduplázódhat a jelenlegi kihasználatlanság és minden harmadik ingatlan üresen állhat a korábban oly népszerű Dubaiban. A lélekszám csökkenése, a mesterségesen generált kereslet elpárolgása és a befejezésre váró projektek mind-mind hozzájárultak a kedvezőtlen jövőkép kialakulásához.

A dubai ingatlanok kihasználtsági-mutatója 2008 negyedik negyedévében még 93 % volt, ami mára 85 %-ra csökkent. A szakértők szerint a kedvezőtlen tendencia tovább folytatódik és 2010 végére 70 % alá csökkenhet a mutató, ami azt jelenti, hogy minden harmadik ingatlan üresen fog állni.

Korábbi előrejelzések szerint az átlagos ingatlanárak a tavalyi csúcsponthoz képest akár 70 %-kal is csökkenhetnek, ami teljesen felborítja és megkérdőjelezi a folyamatban lévő projektek megvalósítását. Az értékesítés szenved, a beruházások csak az eladatlan lakások számát gyarapítják.

Jelenleg is sok a vevőre és bérlőre váró ingatan

A korábban slágerpiacnak tekintett homokkirályságban egymást érték a fejlesztések, a mesterségesen generált kereslet azonban elpárolgott a válság hatására. Az építési kedv alábbhagyott, de a folyamatban lévő beruházásokat még befejezik.

Az épülő új lakások száma a piac zuhanásával arányosan zsugorodik, a gondokat tetézi a külföldiek számának csökkenése. A térségbe érkezett munkavállalókat gyakran elbocsátják, ezek többsége a hazautazást kénytelen választani.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az emirátusokban élő külföldiek aránya idén várhatóan 8 százalékponttal esik, ezen belül Dubai népessége 17 %-kal csökken. A munkaügyi miniszter cáfolja a híreszteléseket, elmondta, hogy az elmúlt 6 hónapban 250 ezerrel több dolgozói vízumot állítottak ki, mint amennyit megszüntettek.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. november 30. csütörtök
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem