13 °C Budapest

Sivár Dubai: üres paloták a homokkirályságban

Pénzcentrum
2009. június 24. 14:02

Becslések szerint 2010 végére megduplázódhat a jelenlegi kihasználatlanság és minden harmadik ingatlan üresen állhat a korábban oly népszerű Dubaiban. A lélekszám csökkenése, a mesterségesen generált kereslet elpárolgása és a befejezésre váró projektek mind-mind hozzájárultak a kedvezőtlen jövőkép kialakulásához.

A dubai ingatlanok kihasználtsági-mutatója 2008 negyedik negyedévében még 93 % volt, ami mára 85 %-ra csökkent. A szakértők szerint a kedvezőtlen tendencia tovább folytatódik és 2010 végére 70 % alá csökkenhet a mutató, ami azt jelenti, hogy minden harmadik ingatlan üresen fog állni.

Korábbi előrejelzések szerint az átlagos ingatlanárak a tavalyi csúcsponthoz képest akár 70 %-kal is csökkenhetnek, ami teljesen felborítja és megkérdőjelezi a folyamatban lévő projektek megvalósítását. Az értékesítés szenved, a beruházások csak az eladatlan lakások számát gyarapítják.

Jelenleg is sok a vevőre és bérlőre váró ingatan

A korábban slágerpiacnak tekintett homokkirályságban egymást érték a fejlesztések, a mesterségesen generált kereslet azonban elpárolgott a válság hatására. Az építési kedv alábbhagyott, de a folyamatban lévő beruházásokat még befejezik.

Az épülő új lakások száma a piac zuhanásával arányosan zsugorodik, a gondokat tetézi a külföldiek számának csökkenése. A térségbe érkezett munkavállalókat gyakran elbocsátják, ezek többsége a hazautazást kénytelen választani.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az emirátusokban élő külföldiek aránya idén várhatóan 8 százalékponttal esik, ezen belül Dubai népessége 17 %-kal csökken. A munkaügyi miniszter cáfolja a híreszteléseket, elmondta, hogy az elmúlt 6 hónapban 250 ezerrel több dolgozói vízumot állítottak ki, mint amennyit megszüntettek.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. szeptember 25. 16:07