0 °C Budapest

Lapítanak a milliárdosok: nem pörög a luxuspiac

Pénzcentrum
2009. június 29. 11:02

A nagyösszegű jelzáloghitelek specialistájának tartott largemortgageloans.com adatai szerint 2008-ban 41 %-kal csökkent az egymillió font feletti ingatlanügyletek száma Nagy-Britanniában. Míg 2007-ben 9 003 darab ebbe a kategóriába sorolható lakóingatlan cserélt gazdát, addig 2008-ra ez a szám 5 302-re csökkent.

Egyes feltételezések szerint a milliárdosok vagy kivárásra játszanak, vagy annyira megszenvedik a válság hatásait, hogy egyszerűen nem tudnak most drága ingatlanokat vásárolni. Véleményünk szerint az utóbbinak nagyobb a valószínűsége. Meg kell említeni azt is, hogy a felső kategóriás ingatlanok az összes lakáseladás 0,7 %-át teszik ki, ami valójában csak csepp a tengerben.

Arányait tekintve a legnagyobb mértékű visszaesést a főváros és az északnyugati országrész szenvedte el, míg Skócia és az északkelti területeken nem volt annyira drámai a csökkenés. Bár a londoni címek iránt csökkent az érdeklődés, a szakértők szerint még mindig ez tűnhet a legjobb befektetésnek.

Forrás: overseaspropertymall.com

Paul Welch, a largemortgageloans.com igazgatója elmondta: "A milliárdosok többségének pénztárcáját érzékenyen érintette a válság, de aki rendelkezik még tartalékokkal, az a jelentős engedményeknek és az árcsökkenésnek köszönhetően jó üzletet köthet."

A Nationwide adatai szerint májusban 1,2 %-kal emelkedtek a lakásárak Nagy-Britanniában, ami alapján már többen - talán némileg elhamarkodva - kijelentették, hogy elkezdődött a piac talpraállása.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 5. kedd
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem