14 °C Budapest

Lapítanak a milliárdosok: nem pörög a luxuspiac

Pénzcentrum
2009. június 29. 11:02

A nagyösszegű jelzáloghitelek specialistájának tartott largemortgageloans.com adatai szerint 2008-ban 41 %-kal csökkent az egymillió font feletti ingatlanügyletek száma Nagy-Britanniában. Míg 2007-ben 9 003 darab ebbe a kategóriába sorolható lakóingatlan cserélt gazdát, addig 2008-ra ez a szám 5 302-re csökkent.

Egyes feltételezések szerint a milliárdosok vagy kivárásra játszanak, vagy annyira megszenvedik a válság hatásait, hogy egyszerűen nem tudnak most drága ingatlanokat vásárolni. Véleményünk szerint az utóbbinak nagyobb a valószínűsége. Meg kell említeni azt is, hogy a felső kategóriás ingatlanok az összes lakáseladás 0,7 %-át teszik ki, ami valójában csak csepp a tengerben.

Arányait tekintve a legnagyobb mértékű visszaesést a főváros és az északnyugati országrész szenvedte el, míg Skócia és az északkelti területeken nem volt annyira drámai a csökkenés. Bár a londoni címek iránt csökkent az érdeklődés, a szakértők szerint még mindig ez tűnhet a legjobb befektetésnek.

Forrás: overseaspropertymall.com

Paul Welch, a largemortgageloans.com igazgatója elmondta: "A milliárdosok többségének pénztárcáját érzékenyen érintette a válság, de aki rendelkezik még tartalékokkal, az a jelentős engedményeknek és az árcsökkenésnek köszönhetően jó üzletet köthet."

A Nationwide adatai szerint májusban 1,2 %-kal emelkedtek a lakásárak Nagy-Britanniában, ami alapján már többen - talán némileg elhamarkodva - kijelentették, hogy elkezdődött a piac talpraállása.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. szeptember 24. 19:17