14 °C Budapest

Luxuspalota a szénapajtában!

2009. április 21. 13:00

Lebukott egy brit házaspár, akik félmillió fontos, vagyis csaknem 170 milliós palotát rendeztek be egy pajtában.

A pár egy mezőgazdasági épület építésére kapott engedélyt. A pajta kívülről nem is tűnik másnak, mint ami a papírokon állt, nehéz is elképzelni, hogy egy oldalsó ablakok nélküli, traktorokkal és kapálógépekkel körbevett házban lakhatna bárki is. Pedig a pajtaajtó egy kétszintes lakást rejtett, három hálószobával, nappalival, dolgozószobával, sőt még tornaterem is megtalálható volt a házban.

A család azt a jogi kiskaput szerette volna kihasználni, mely szerint négy évi bentlakás után senkit nem lehet kilakoltatni az otthonából, még akkor sem, ha annak nincsenek rendben a papírjai, vagy - mint jelen esetben - nem volt rá építési engedély. Bár a család 2003 óta lakik az otthonában, a jogi hervehurca is évek óta tart, így hiába hivatkoztak a négy éves szabályra, a bíróság mostani döntése csalásnak minősítette az eljárásukat.

Bizony, az egyszerű falak egy komplett palotát rejtenek


A döntés indoklása szerint a család mindvégig úgy tervezte, hogy az épületben laknak majd, ám a költségek és az engedélyek miatt soha nem engedhették volna meg maguknak, hogy a legális úton ilyen házat építsenek a telkükre.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm