14 °C Budapest

60 milliót bukott a Dawson és a haverok sztárja!

2009. április 19. 08:00

A tengerentúli lakásárak csökkenése következtében csak 275 ezer dollárral (60 millió forinttal) olcsóbban tudott túladni házán a Dawson és a haverok című sorozatból hazánkban is ismert hollywoodi színésznő, mint amennyiért vásárolta.

A 29 éves Elizabeth Philpps (a filmben Audrey Liddell szerepét játszotta, Kéry Kitti szinkronizálta) mindössze 1,075 millió dollárt (236 millió forintot) kapott azért a 200 négyzetméter alapterületű mediterrán stílusban épült Los Angeles-i házért, melyért 2005-ben még 1,35 millió dollárt (mai árfolyamon 296 millió forintot) fizetett.

A hírek szerint a jó üzletet csinált vevő is a hírességek közé tartozik, de személyét egyelőre nem fedték fel. A színésznő és férje a közelben rendelkezik egy nagyobb ingatlannal, miután tavaly új jövevénnyel gyarapodott a család (Elizabeth tavaly augusztusban adott életet első gyermekének) a színésznő háza feleslegessé vált.

A négyszobás ház egyébként még 1923-ban épült, a hozzá tartozó egyébként trópusi növényekkel tarkított 325 négyzetméteres telekrész viszonylag kicsinek, az eddigi hírességek közül talán a legkisebbnek mondható.
A nappaliban kandalló és keményfa burkolat, a konyhában rozsdamentes acél kiegészítők, a fürdőszobában szauna gondoskodik a mindenkori lakók kényelméről.

A házat korszerű biztonsági rendszer védi, a szobákból nyíló teraszokról pedig a városra és a hegyekre egyaránt néző panoráma tárul elénk. Az ingatlan eladása körülbelül fél évet vett igénybe, az 1,425 millió dolláros irányárból fokozatosan engedni volt kénytelen a színésznő, míg végül - ha veszteséggel is de - sikerült túladni rajta. (a képek forrása: Bergproperies)

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem