13 °C Budapest

Ajánlatunk Bajnainak: lehetséges elnöki rezidenciák!

2009. április 16. 16:55

A hírek szerint Bajnai Gordon miniszterelnök jelenlegi otthonának védelme csak rendkívüli nehézségek árán oldható meg. Bár az ország milliárdokat költött a kormányfői rezidenciának alkalmas villákra, jelenleg egyikbe sem lehet azonnal beköltözni. A Pénzcentrum annak járt utána, hogy a hasonló paraméterekkel rendelkező ingatlanokhoz mennyiért lehet hozzájutni a fővárosi ingatlanpiacon.

A miniszterelnök vagyonbevallásában szereplő 271 négyzetméteres villa - fekvésénél és adottságainál fogva - a Köztársasági Őrezred szerint csak nehezen védhető. A sűrűn lakott környéken nagy valószínűséggel a szomszédokat sem fogadnák kitörő örömmel az esetleges demonstrációkat.

A Béla király úti közjogi rezidenciában legutóbb még Orbán Viktor lakott, Medgyessy Péter és Gyurcsány Ferenc a családi ingatlanokban laktak a miniszterelnökségük idején. Az elnöki rezidencia az évek során olyan rossz műszaki állapotba került, hogy az nem teszi lehetővé Bajnai azonnali költözését.

Az ingatlan.com oldalán négy, az Engel & Völker kínálatából három ajánlatot találtunk, lehet csemegézni:

Az I. kerületi 870 millió forintos ingatlan a Sándor Palota szomszédságában található, a II. kerületi ingatlanok a Szemlőhegyen, illetve a Rózsadombon helyezkednek el. Utóbbihoz kétezer négyzetméteres telek és 15 gépkocsi tárolására alkalmas garázs is tartozik. A XII. kerületi klasszikus stílusban épült háromszintes ház belső kialakítása minden igényt kielégítő.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A budai hegyekben található kastélyok közül az elsőhöz 58 ezer, a másodikhoz 19 ezer, míg a harmadikhoz négyezer négyzetméteres terület tartozik. A legdrágább vételára eléri a 2,4 milliárd forintot. Az ajánlatok jól tükrözik, hogy aki elnöki ranghoz méltó körülmények között szeretne élni, annak mélyen a zsebébe kell nyúlni.

Vadászlak 2,4 milliárdért Fotó: Engel & Völker

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 20. hétfő
Friderika
38. hét
Szeptember 20.
A gyermekek világnapja
Szeptember 20.
Biztosítási világnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 19. 17:45