12 °C Budapest

Ajánlatunk Bajnainak: lehetséges elnöki rezidenciák!

2009. április 16. 16:55

A hírek szerint Bajnai Gordon miniszterelnök jelenlegi otthonának védelme csak rendkívüli nehézségek árán oldható meg. Bár az ország milliárdokat költött a kormányfői rezidenciának alkalmas villákra, jelenleg egyikbe sem lehet azonnal beköltözni. A Pénzcentrum annak járt utána, hogy a hasonló paraméterekkel rendelkező ingatlanokhoz mennyiért lehet hozzájutni a fővárosi ingatlanpiacon.

A miniszterelnök vagyonbevallásában szereplő 271 négyzetméteres villa - fekvésénél és adottságainál fogva - a Köztársasági Őrezred szerint csak nehezen védhető. A sűrűn lakott környéken nagy valószínűséggel a szomszédokat sem fogadnák kitörő örömmel az esetleges demonstrációkat.

A Béla király úti közjogi rezidenciában legutóbb még Orbán Viktor lakott, Medgyessy Péter és Gyurcsány Ferenc a családi ingatlanokban laktak a miniszterelnökségük idején. Az elnöki rezidencia az évek során olyan rossz műszaki állapotba került, hogy az nem teszi lehetővé Bajnai azonnali költözését.

Az ingatlan.com oldalán négy, az Engel & Völker kínálatából három ajánlatot találtunk, lehet csemegézni:

Az I. kerületi 870 millió forintos ingatlan a Sándor Palota szomszédságában található, a II. kerületi ingatlanok a Szemlőhegyen, illetve a Rózsadombon helyezkednek el. Utóbbihoz kétezer négyzetméteres telek és 15 gépkocsi tárolására alkalmas garázs is tartozik. A XII. kerületi klasszikus stílusban épült háromszintes ház belső kialakítása minden igényt kielégítő.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A budai hegyekben található kastélyok közül az elsőhöz 58 ezer, a másodikhoz 19 ezer, míg a harmadikhoz négyezer négyzetméteres terület tartozik. A legdrágább vételára eléri a 2,4 milliárd forintot. Az ajánlatok jól tükrözik, hogy aki elnöki ranghoz méltó körülmények között szeretne élni, annak mélyen a zsebébe kell nyúlni.

Vadászlak 2,4 milliárdért Fotó: Engel & Völker

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem