22 °C Budapest

A Tesco és a rendőrség ugyanazt a telket szemelte ki magának! Ki lesz a befutó?

Pénzcentrum
2009. március 10. 12:30

Ugyanazt a területet szemelte ki magának a rendőrség és a Tesco is a skót Aberdeen városában. A megyei rendőrkapitányság az új főhadiszállásnak és a tervezett kiképző bázisnak keresett arra alkalmas területet, amikor kiderült, hogy a telekért már a Tesco is bejelentkezett.

A rendőrség 7 millió fontos (2,4 milliárd forintos) árajánlatot tett, miközben egy belső információ szerint a Tesco már előrehaladott tárgyalásokat folytat a városvezetés építésügyi osztályával egy lehetséges üzletközpont megvalósításáról. A telekre állítólag egy 5400 négyzetméteres bevásárlóközpontot tervezett a Tesco.

A terület korábban a szomszédos kórházhoz tartozott, de már több mint 10 éve üresen áll. A rendőrség írásban jelezte a városvezetés felé, hogy igényt tartanának a területre. A Tesco szakemberei - mivel még ők sem rendelkeznek érvényes szerződéssel - felfüggesztették az engedélyeztetési eljárást, amíg nem tisztázódik a terület sorsa. A döntés meghozatalára a ma délutáni önkormányzati ülésen kerülhet sor.

"Hosszú keresés után végre egy minden tekintetben megfelelő helyszínre bukkantunk, de a tárgyalások jelenlegi szakaszában még nehéz megmondani hogy milyen kimenettel zárul az ügy" - mondta a rendőrség képviselője. A Tesco részéről a döntés előtt nem kívánták kommentálni az esetet.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 24. péntek
Gábor, Karina
12. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?