Szlovákiában reklámozza magát a magyar Tesco

2009. március 8. 13:00

A forint folyamatos gyengülése miatt egyre több szlovák fogyasztót vonzanak a magyarországi üzletek - és a magyar vállalatok is egyre jobban érdeklődnek a külföldi vevők iránt. A határ menti településeken láthatóan több a magyarországi akciókról szóló röplap és a sajtóban is sokat hirdetik magukat a határ túloldaláról - írja a bumm.sk hírportál.

 

Miriam Hasková, a Lucenecko regionális újság szerkesztője szerint az utóbbi időben jelentősen megemelkedett a magyarországi hirdetők száma - áraikat a forint mellett euróban is feltüntetik. A lapban ugyan korábban is akadtak elvétve magyar hirdetések, de a forint gyengülése miatt egyre több magyar cég próbál szlovák vevőket szerezni magának a vonzó árajánlatokkal.

A magyarországi Tesco áruházak röplapjai Érsekújvárban és Füleken is feltűntek.

A magyar Tesco akciós árai alapján több termék is harmadával olcsóbb, vagy akár feleannyiba kerül, mint Szlovákiában. A hazai üzletek elismerik, hogy az áraik nem versenyképesek, véleményük szerint a jelenségben ugyanakkor nincs semmi különös - a bevásárlóturizmus mindig is létezett a térségben.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)


Mint arról már beszámoltunk, rengeteg szlovák vásárol Magyarországon, a salgótarjáni hipermarket előtti parkolót például elárasztják az északi rendszámú autók - miközben a szlovák rész üzletei ürességtől panganak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 6. hétfő
Dorottya, Dóra
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?