14 °C Budapest

A Tesco hasznot húz a csődbe ment kocsmákból

2009. március 9. 14:00

A Tesco azt tervezi, áruházzá alakítja a válság miatt csődbe ment kocsmákat. Az épületek azért ideálisak a bolthálózat számára, mert a központban vannak, és méretük is megfelelő.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Tesco arra törekszik, hogy kisebb alapterületű boltokat indítson a városközpontokban. A hírek arról szólnak, hogy az áruházlánc Nagy-Britanniában egyelőre tíz egykori szórakozóhelyet szeretne üzletté alakítani, de ha beválik a terv, akár több kocsmát is felvásárolhatnak.

2008-ban nagyjából 2000 brit "pub", azaz söröző zárt be- elsősorban a gazdasági visszaesésnek köszönhetően.

A Tesco-nak azért is jó befektetés egy ilyen létesítmény megvásárlása, mert már eleve megvan az engedély alkohol és dohánytermék árusítására, tehát ezért sem kell a helyi önkormányzatokhoz folyamodniuk.

Ugyanakkor a Tesco nem csak a kocsmákat keresi, hanem más, csődbe ment üzlet -bankok, kisboltok- felvásárlását is tervezi. Akár több száz kis üzlet is nyílhat idén a szigetországban.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Mint arról már korábban beszámoltunk, az áruházlánc Magyarországon is hasonló üzleti megoldásokkal próbálkozik: A tavalyi évben debütált Tesco Expressz áruházakból négy Budapesten, egy pedig Szegeden található. Az elsősorban FMCG (Fast Moving Consumer Goods - gyorsan fogyó fogyasztási cikkek) termékeket árusító, néhány száz négyzetméteres áruházak az első tapasztalatok alapján nagy érdeklődésnek örvendenek. A sikernek köszönhetően még az idén várhatóan újabb boltok nyílnak majd szerte az ország nagyvárosaiban.

Bár a boltok a belvárosban vannak, az ott kapható termékek árai mégis megegyeznek a hipermarketek áraival.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 27. szerda
Szabina
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?