A Tesco hasznot húz a csődbe ment kocsmákból

2009. március 9. 14:00

A Tesco azt tervezi, áruházzá alakítja a válság miatt csődbe ment kocsmákat. Az épületek azért ideálisak a bolthálózat számára, mert a központban vannak, és méretük is megfelelő.

A Tesco arra törekszik, hogy kisebb alapterületű boltokat indítson a városközpontokban. A hírek arról szólnak, hogy az áruházlánc Nagy-Britanniában egyelőre tíz egykori szórakozóhelyet szeretne üzletté alakítani, de ha beválik a terv, akár több kocsmát is felvásárolhatnak.

2008-ban nagyjából 2000 brit "pub", azaz söröző zárt be- elsősorban a gazdasági visszaesésnek köszönhetően.

A Tesco-nak azért is jó befektetés egy ilyen létesítmény megvásárlása, mert már eleve megvan az engedély alkohol és dohánytermék árusítására, tehát ezért sem kell a helyi önkormányzatokhoz folyamodniuk.

Ugyanakkor a Tesco nem csak a kocsmákat keresi, hanem más, csődbe ment üzlet -bankok, kisboltok- felvásárlását is tervezi. Akár több száz kis üzlet is nyílhat idén a szigetországban.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Mint arról már korábban beszámoltunk, az áruházlánc Magyarországon is hasonló üzleti megoldásokkal próbálkozik: A tavalyi évben debütált Tesco Expressz áruházakból négy Budapesten, egy pedig Szegeden található. Az elsősorban FMCG (Fast Moving Consumer Goods - gyorsan fogyó fogyasztási cikkek) termékeket árusító, néhány száz négyzetméteres áruházak az első tapasztalatok alapján nagy érdeklődésnek örvendenek. A sikernek köszönhetően még az idén várhatóan újabb boltok nyílnak majd szerte az ország nagyvárosaiban.

Bár a boltok a belvárosban vannak, az ott kapható termékek árai mégis megegyeznek a hipermarketek áraival.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 7. kedd
Tódor, Rómeó
6. hét
Február 7.
A házasság hete
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?