5 °C Budapest

Csökkenhet a rezsi: új támogatási programot indít a FŐGÁZ!

Pénzcentrum
2008. december 11. 14:45

A Fővárosi Gázművek Zrt. új programot indít, amely a csatlakozó önkormányzatok területén élő több ezer család otthonát teheti biztonságosabbá és egyben segítséget nyújthat számukra az energiafelhasználásból eredő kiadásaik csökkentéséhez.

A FŐGÁZ elemzést végzett az elmúlt évek földgáz-fogyasztási adatainak figyelembevételével, amelynek eredménye azt mutatja, hogy a háztartási fogyasztók körében kimutatható mértékben csökken a földgáz-felhasználás.

Ennek okaként említhető a modernebb és takarékosabb üzemelésű gázkészülékek egyre gyakoribb alkalmazása, az újonnan épült lakóépületek és a felújításra került épületek jobb szigetelése, valamint az elmúlt években folyamatosan növekvő földgázárak következményeként a háztartások takarékosabb energiafelhasználása.

Mindezek együttes hatására a budapesti háztartási fogyasztók körében az elmúlt két évben 7-8%-os földgáz-fogyasztáscsökkentés tapasztalható.

A FŐGÁZ a jövőben is támogatni szeretné háztartási fogyasztóit a tudatos és takarékos energiafelhasználásban egy olyan egyszerű és minimális beruházással megvalósítható megoldás felajánlásával, amely számukra a komfortérzet csökkenése nélkül további 5-6%-os megtakarítást eredményezhet. A megfelelő és folyamatos készülék karbantartás elvégeztetésével ugyanis mindez megvalósítható és egyben a földgázt felhasználó otthonok biztonságosabbá is tehetők.

Kutatási adataink szerint a budapesti háztartások több mint 25%-a soha nem végeztet karbantartást és a rászoruló családok a karbantartás évi egyszeri költségeit is nehezen tudják kigazdálkodni. Ezért 2009-től a FŐGÁZ karbantartási támogatási programot indít, amelynek keretében a nehéz anyagi körülmények között élők esetében átvállalja a karbantartás költségeit, ezzel biztosítva számukra is annak előnyeit.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A csatlakozó önkormányzatokkal együttműködve létrehozandó támogatási alapok pályázatokon keresztül nyújtanak lehetőséget a rászorulók - szándékaink szerint a pályázó nagycsaládosok valamint nyugdíjasok - részére a gázkészülék karbantartás ingyenes elvégeztetésére.

A terveink szerint mintegy évi 20 millió Ft támogatási összeg kihelyezésével, valamint a programhoz csatlakozó budapesti önkormányzatok további felajánlásaival közel 3000 rászoruló család otthona válhat biztonságosabbá és egyben csökkenhet e háztartások energiafelhasználásból eredő kiadása is.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem