19 °C Budapest

Csökkenhet a rezsi: új támogatási programot indít a FŐGÁZ!

Pénzcentrum
2008. december 11. 14:45

A Fővárosi Gázművek Zrt. új programot indít, amely a csatlakozó önkormányzatok területén élő több ezer család otthonát teheti biztonságosabbá és egyben segítséget nyújthat számukra az energiafelhasználásból eredő kiadásaik csökkentéséhez.

A FŐGÁZ elemzést végzett az elmúlt évek földgáz-fogyasztási adatainak figyelembevételével, amelynek eredménye azt mutatja, hogy a háztartási fogyasztók körében kimutatható mértékben csökken a földgáz-felhasználás.

Ennek okaként említhető a modernebb és takarékosabb üzemelésű gázkészülékek egyre gyakoribb alkalmazása, az újonnan épült lakóépületek és a felújításra került épületek jobb szigetelése, valamint az elmúlt években folyamatosan növekvő földgázárak következményeként a háztartások takarékosabb energiafelhasználása.

Mindezek együttes hatására a budapesti háztartási fogyasztók körében az elmúlt két évben 7-8%-os földgáz-fogyasztáscsökkentés tapasztalható.

A FŐGÁZ a jövőben is támogatni szeretné háztartási fogyasztóit a tudatos és takarékos energiafelhasználásban egy olyan egyszerű és minimális beruházással megvalósítható megoldás felajánlásával, amely számukra a komfortérzet csökkenése nélkül további 5-6%-os megtakarítást eredményezhet. A megfelelő és folyamatos készülék karbantartás elvégeztetésével ugyanis mindez megvalósítható és egyben a földgázt felhasználó otthonok biztonságosabbá is tehetők.

Kutatási adataink szerint a budapesti háztartások több mint 25%-a soha nem végeztet karbantartást és a rászoruló családok a karbantartás évi egyszeri költségeit is nehezen tudják kigazdálkodni. Ezért 2009-től a FŐGÁZ karbantartási támogatási programot indít, amelynek keretében a nehéz anyagi körülmények között élők esetében átvállalja a karbantartás költségeit, ezzel biztosítva számukra is annak előnyeit.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A csatlakozó önkormányzatokkal együttműködve létrehozandó támogatási alapok pályázatokon keresztül nyújtanak lehetőséget a rászorulók - szándékaink szerint a pályázó nagycsaládosok valamint nyugdíjasok - részére a gázkészülék karbantartás ingyenes elvégeztetésére.

A terveink szerint mintegy évi 20 millió Ft támogatási összeg kihelyezésével, valamint a programhoz csatlakozó budapesti önkormányzatok további felajánlásaival közel 3000 rászoruló család otthona válhat biztonságosabbá és egyben csökkenhet e háztartások energiafelhasználásból eredő kiadása is.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 22. szerda
Beáta, Izolda
12. hét
Március 22.
A víz világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?