12 °C Budapest

Kettős változás a leolvasás rendszerében

Pénzcentrum
2008. augusztus 27. 11:15

A FŐGÁZ Földgázelosztási Kft. tulajdonában lévő gázmérők leolvasását 2008. szeptember 1-jétől - immár digitális fényképezőgéppel rögzítve a gázmérő állását - az ELMÛ-ÉMÁSZ Ügyfélszolgálati Kft. munkatársai végzik. Az adatrögzítésben bekövetkező változás nemcsak a leolvasás pontosságát, hanem az esetleges fogyasztói reklamációk gyorsabb kivizsgálását is elősegíti.

2008. szeptember 1-jétől a Díjbeszedő Holding Zrt. helyett - a FŐGÁZ Zrt. 100 százalékos tulajdonában lévő leányvállalatának, a FŐGÁZ Földgázelosztási Kft. megbízásából - az ELMÛ-ÉMÁSZ Ügyfélszolgálati Kft. munkatársai fogják a mérőleolvasást végezni.

Ugyanezen dátumtól kezdve a leolvasás módja is megváltozik, hiszen más földgázelosztó társaságokhoz hasonlóan a FŐGÁZ Földgázelosztási Kft. is bevezeti az aktuális mérőállás digitális fényképpel történő dokumentálását.

A földgázfogyasztás elszámolási alapját a gázmérőn leolvasott, köbméterben kifejezett mérőállás és az előző leolvasás során leolvasott mérőállás különbsége képezi. A korrekt elszámoláshoz elengedhetetlen a pontos leolvasás; a most bevezetésre kerülő változás, a digitális fotó azonban nemcsak a pontosabb leolvasást, illetve számlakibocsátást szolgálja, hanem segítséget nyújt az esetleges reklamációs ügyek gyorsabb kivizsgálásában is.

A fényképes mérőleolvasás az éves elszámolás kerületi ütemezésének megfelelően kerül bevezetésre, így elsőként szeptemberben a VI. valamint a XII. kerületi fogyasztóinknál végezzük az új módszer szerint a gázmérők leolvasását.

Hangsúlyozni kívánjuk, hogy a gázmérő leolvasók kizárólag a gázmérő számlálójának állását dokumentálják, azaz az elkészült digitális fényképen csak a gázmérő és tartozékai (jogi zár, nyomásszabályzó) szerepelhetnek.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Ezúton is kérjük ügyfeleinket, hogy segítsék az ELMÛ-ÉMÁSZ Ügyfélszolgálati Kft. munkatársainak munkáját a lakásba (a gázmérőhöz) történő bejutás lehetővé tételével, mivel ez nemcsak a FŐGÁZ Földgázelosztási Kft., hanem fogyasztóink jól belátható érdeke és egyben törvényi kötelezettsége is.

Természetesen továbbra is mindegyik gázmérő leolvasó fényképes igazolvánnyal és megbízólevéllel rendelkezik, aminek meglétét a leolvasás megkezdése előtt szíveskedjenek ellenőrizni. Amennyiben mégis kétely merülne fel a leolvasó jogosultságával kapcsolatban, úgy azt a 477-1300 telefonszámon lehet ellenőriztetni.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?