Phelps új babérokra tör: ingatlanokat vásárol az úszófenomén!

Pénzcentrum
2008. szeptember 12. 11:00

Az összesen tizennégy aranyéremmel rendelkező amerikai úszó, Michael Phelps magas megtérüléssel kecsegtető ingatlanokat vásárolt a frissen szerzett vagyonából. A sportoló - pénzügyi tanácsadóival egyetértésben - előbb saját házat vásárolt, majd megvette a szülővárosában lévő uszodát és jégcsarnokot is, ahol az átalakítások után egy magas színvonalú olimpiai felkészülési központot kívánnak kialakítani.

A sportoló az olimpiát megelőző évben körülbelül 3 millió dollárt (510 millió forintot) keresett, ám az idei eredményeiért járó díjazás, a támogatásokból és szponzorszerződésekből származó bevételek, valamint a jövőben úszással megkereshető összeg elérheti akár a 100 millió dollárt (17 milliárd forintot) is a becslések szerint.

Az úszó vagyonának kamatoztatására egy befektetési csomagot állítottak össze, melynek egyik eleme a baltimore-i sportlétesítmények felvásárlása volt. A sportolónak kedvezett a tengerentúli ingatlanárakat ért csapás, mivel alacsonyabb áron tudta megszerezni a létesítményeket.

Az úszó 1,7 millió dollárt (290 millió forintot) fizetett az új házáért, de az üzleti célú vásárlások vételárát nem fedték fel. A helyi ingatlanügynökök annyit elárultak, hogy az árak körülbelül 5 %-ot csökkentek az elmúlt évben és az úszó ügyletei hozzájárulhatnak a város ingatlanpiacának újjáélesztéséhez.

Michael Phelps sokak szerint meglepetést okozott azzal, hogy nem a hírességek által jobban kedvelt Los Angelesben, vagy New Yorkban vásárolt ingatlanokat, ugyanakkor a helyiek az egekig magasztalták, hogy kitartott a szülővárosa mellett.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20