Tegnap döntöttek! Megint drágul a távhő!

Pénzcentrum
2008. július 9. 08:15

A Főtáv Zrt. Tegnapi igazgatósági ülésén döntött arról, hogy augusztustól mind a lakossági, mind az egyéb fogyasztók számára 5,5 százalékkal emelkednek a hődíjak, az alapdíjakat viszont változatlanul hagyták - írja a Napi Gazdaság.

Egy átlagos méretű lakás esetében ez közel 800 forintos drágulást eredményez, ami először a szeptemberben kézhez kapott számlán fog megjelenni. Az emelést a július elsejétől bekövetkezett földgázáremelés indokolta.

A budapesti távfűtéses lakások 90 százaléka a 65-35 százalékos arányú költségmegosztást választotta, ami azt jelenti, hogy 35 százalék az alapdíj, 65 százalék pedig a hődíj. Ezzel a mostani döntéssel havi szinten nettó 650 forint drágulásra lehet számítani, ami áfával 780-800 forint. Egy átlagos lakótelepi lakás éves távfűtési és melegvíz-költsége így egy évben eléri a 260 ezer forintot.

A nem lakossági díjak 4,5 - 6,1 százalékkal emelkednek. Összességében a kép akkor lehangoló, ha azt tekintjük, hogy tavaly összességében 42 százalékos emelkedés ment végbe, és a mostani döntéssel erre rakódik rá az 5,5 százalék.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 10. vasárnap
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
December 10.
Advent (3.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem