5 °C Budapest

Property Forum fejlesztői túra: bemutatkozott a holnap Budapestje!

Pénzcentrum
2008. július 8. 12:15

A Property Forum fejlesztői túra célja, hogy a Budapest lakossága számára elérhetővé és láthatóvá tegye Budapest új beruházásait és jövőképét. Az Urbitális Majális keretén belül összesen 7 túrát indított a REevolutio Programiroda, amelyeken összesen közel 200 érdeklődő töltötte meg az erre a célra rendelt BKV-buszokat. A rendhagyó kirándulások célpontjai Budapest kiemelt fejlesztési területei voltak. Minden túra egy jeles szakértő vagy a kerületi főépítész idegenvezetésével folyt.

A túrák

A Property Forum túrái négy hétvégén egy-egy délelőtti és délutáni időpontban indultak. A délelőtti turnusok északi irányt vettek, az érdeklődök Budapest két jelentős Duna-parti lakóingatlan-fejlesztését, illetve egy új irodaház-komplexumát tekinthették meg. Első két alkalommal Arató György, a XIII. kerület főépítésze segítségével nyíltak meg a Danubio Park, a 360° Budapest lakóparkok és az Átrium Park irodaház kapui.

A délelőtti túrasorozat záróakkordjára Z. Halmágyi Judit, az Erick van Egeraat építésziroda igazgatója vette át a stafétabotot, hogy a Lágymányosi hídtól a Margit hídig található beruházások között kalauzolja el a látogatókat, mielőtt a fent említett célpontokat megtekintették.

A délutáni kiruccanások déli helyszíneket irányoztak meg, így a városnézők a C.E.T. - Közraktárak fejlesztési ideáit és helyszínét, a Millenniumi Városközpont jelenlegi állapotát, valamint a városképet meghatározó térség további terveit ismerhették meg. A túrákat Beleznay Éva fővárosi, dr. Sersliné Kócsi Margit IX. kerületi, Cselovszki Zoltán V. kerületi főépítészek, továbbá Sütő András Balázs, a NAOS üzletág-igazgatójának szakavatott "idegenvezetése" színesítette. Beleznay Éva a VIII. kerület rehabilitációs városrészbe, a Corvin Sétányhoz is elkalauzolta a látogatókat.

A túrák állomásain a résztvevőket a fejlesztésért felelős szakemberek várták, akik a beruházások városkép-alakító szerepe és Budapest egészére gyakorolt hatásai mellett azok egyedi nézőpontjait, egyéb kulisszatitkokat is megismertettek az érdeklődőkkel.

A résztvevők

A városi barangolásokon a szakmát képviselő szervezetek és építészek mellett diákok, nyugdíjasok, civil egyesületek képviselői, néhány hivatalnok, a média munkatársai és családok is részt vettek. Az aktív, jellemzően sokat kérdező látogatók közül többen - a délelőtti túrát követően - tértek vissza a délutánira is, s jelezték: ily módon Budapest minden részével szívesen megismerkednének.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A túravezetők számára pozitív meglepetés volt, hogy a városlakók mennyire érdekeltek saját városuk, szűkebb és tágabb környezetük fejlődésében, megismerésében. Az ingatlanfejlesztők hasznosnak ítélték a túrát, mert személyes kapcsolatba kerülhettek a végfelhasználókkal.

A vélemények

A szervezők folyamatosan szondázták a résztvevők véleményét, amelyek többnyire kifejezetten pozitívak voltak. Mindenki hasznosnak találta, hogy új építészeti terveket, irányzatokat ismerhetett meg. A visszajelzésekből kiderült, hogy az embereket foglalkoztatja a városban történő fejlesztések háttere, hogy az adott terv miért, és miért pont ott valósul meg.

Kíváncsiak arra is, mi mozgatja az ingatlan-beruházásokat, hiszen mindennapi kapcsolatban nincsenek a témával. A vezetett túrák során érthetőbbé vált számukra a várostervezés és ingatlanfejlesztés logikája. Olyan helyszínekkel és különleges projektekkel is megismerkedtek, amelyekhez hasonlóakról jobb híján csak a nagyvilágból, egyes természetfilmes csatornák "tolmácsolásában" szerezhettek tudomást.

A program során az "idegenvezetők" - akik saját személyiségük révén tették emberközelivé, megismerhetővé az egyes állomásokat - olyan történeteket, szélesebb körben nem igen ismert sztorikat meséltek el, amelyek sokat segítettek a Budapest jelenlegi és tervezett fejlesztései közötti kapcsolódások megismerésében a leginkább laikusoknak is.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem