"Zöld" projektek a láthatáron: 1500 milliárd vár elköltésre!

Pénzcentrum
2008. július 2. 16:58

A környezetbarát beruházások jövőjéről és finanszírozhatóságáról és azok forrásairól esett szó a Property Forum Sajtóklubjának július eleji találkozóján. A megbeszélésen részt vett Dr. Mokrai Mihály, a Pénzügyi Vállalkozások Országos Egyesületének az elnöke, Takács Péter a TÓPARK Értékesítési és Bárbeadási Divíziójának az igazgatója és Szabó Edit a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Fejlesztési Igazgatóságának a képviseletében.

A sajtóklubot Jáki Mónika, a Property Forum Budapest igazgatója nyitotta meg. A megbeszélés során a TÓPARK képviselője beszámolt a 85 milliárdos projekt zöld koncepciójáról. Véleménye szerint a a kisebb beruházásokkal szemben a komplex, nagyszabású projektek a sikeresebbek a környezetbarát eszközök alkalmazásában. Az ingatlanok értékére is pozitív hatással lehet a jelentős zöldfelület és az alternatív energiaforrások alkalmazása.

A nagyszabású fejlesztés zöld koncepcióját előzetes hatástanulmányokkal támasztották alá. A várhatóan 180 hektáros területen naponta 30-40 ezer ember is megfordulhat majd és ennek környezeti hatását a tervezés során figyelembe kell venni.

A beruházó hozzátette, hogy az energiaigények kielégítése során nem csak a piaci szolgáltatókra hagyatkoznak, hanem saját energiaközpontot is építenek, ami több mint a felét fedezi a fejlesztés majdani szükségleteinek. A szélenergia is felmerült, mint lehetőség, de az autópálya közelsége miatt ennek alkalmazása akadályokba ütközött.

A minisztérium azt szeretné elérni, hogy a környezettudatosság egyaránt legyen érdeke a lakóközösségnek és a beruházóknak is. A Nemzeti Fejlesztési Terv keretein belül, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségen keresztül 2013-ig 1500 milliárd forint uniós forrásra lehet pályázni a környezetbarát projektek megvalósítása során. A pályázatok megtekinthetőek a fejlesztési ügynökség honlapján.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A pénzügyi vállalkozások egyesületének az elnöke elmondta, hogy a Magyar Fejlesztési Bank országos szintűre fejlesztette fiókhálózatát és a vállalkozásokat a "Sikeres Magyarországért" program keretében, az önkormányzatokat pedig fejlesztési hitelprogram keretében támogatják. A finanszírozáshoz mindenképpen szükséges állami támogatás biztosítása is, mert a hosszú távú kihelyezések banki megtérülése banki szempontból nem túl magas.

Gyász: elhunyt Pál Mihály

Nyolcvanhat éves korában szerdán elhunyt Pál Mihály Munkácsy-díjas szobrászművész - közölte a család csütörtökön.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 2. vasárnap
Áron
13. hét
Április 2.
Virágvasárnap
Április 2.
Ifjúsági világnap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 19:18
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 18:35