36 °C Budapest

Ízelítő nyaralás előtt: nemcsak pihenni, befektetni is érdemes!

Pénzcentrum
2008. május 22. 14:00

A nyári vakáció fogalma mást és mást jelent Európában és a tengerentúlon. Az európaiak többsége a nyaralás helyszínének kiválasztása vagy egy nyaraló megvásárlása során sokkal több szempontot vesz figyelembe. Az öreg kontinens lakói szeretnek olyan célországot választani, ahol szívesen élnének is, nem csak egy helyet a sok közül, ahová el lehet látogatni.

A döntési szempontok között szerepelnek még a pihenési- és a vásárlási lehetőségek, a környéken található éttermek, egyéb szolgáltatók és az éjszakai élet is. A Földközi-tenger partvidéke rendkívüli népszerűségnek örvend a turisták körében. A spanyol partokon leginkább az olyan nyaralókat keresik, melyekről egyaránt könnyen elérhető a tengerpart és a városközpont is.


Spanyol rezinencia
A Spanyolország déli részén fekvő nyaralóövezetekben minden megtalálható, amire egy turistának szüksége lehet. A bevásárló és sportközpontokon keresztül a szórakozási lehetőségekig rengeteg szolgáltatás elérhető és mindehhez mesés időjárás is párosul. A Marabellán működő golf klub európai hírű, itt az alapoktól kezdve mindenki elsajátíthatja a sportág fontosabb fogásait. A spanyol éjszakai életről is ódákat lehetne írni, bár sok pihenni vágyó inkább kerüli a zajos helyeket.


Szardíniai nyaraló
A másik hasonló jó hírű övezet az Olaszországhoz tartozó Szardínia szigete. Az európaiak mellett az arab országokból érkező turisták körében is keresett, legtöbben a hagyományosan augusztusban megrendezésre kerülő vitorlás verseny idején érkeznek a szigetre. A tömeg hasonló méreteket ölt, mint mondjuk Ibiza szigetén, de az ide látogatók elsősorban a természet szépségeit keresik a reggeltől-estig tartó bulizás helyett.

Vannak, akik a városlátogatásokat részesítik előnyben és az európai metropoliszokba látogatnak és megnézik a helyi nevezetességeket. Aki a pihenést saját ingatlanban szeretné tölteni, annak fel kell készülni a hatezer font (közel kétmillió forint) körüli londoni négyzetméterárakra. A legnépszerűbb kerületekben orosz és indiai milliárdosok is vásároltak pihenési célból ingatlant, ráadásul majd az idejük felét ott is töltik. A város számos ötcsillagos szállodával és étteremmel rendelkezik és exkluzív áruházak is várják az odalátogatókat.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)


Alpesi vendégváró
Aki a tengerpartok és a nagyvárosok között nem tud dönteni, annak kedvező lehetőséget kínálnak az egyébként télen is megcélozható hegyvidéki területek. Az osztrákok a sí-központok mellett több gyönyörű hegyi várossal is rendelkeznek. Aki itt szeretne nyaralót vásárolni, az szerencsésebb helyzetben van a külföldiekre vonatkozó, kevésbé korlátozott vásárlási szabályoknak köszönhetően. Az ország ingatlanpiaca is stabilnak mondható, mert nem árasztották el hirtelen a külföldi befektetők.

Az Alpok többi vidéke is kedvelt célpont, főleg a francia hegyvidék vált különlegessé az elmúlt években. Az egyébként télen a síelők paradicsomának számító kisvárosok nyáron is tárt karokkal várják azokat, akik nem a pokoli napsütésre vágynak. Összességében elmondható, hogy Európa a homokos tengerpartoktól a havas hegycsúcsokig rengeteg vonzó célpontot kínál a pihenni vágyó turistáknak.

Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 19. péntek
Huba
33. hét
Augusztus 19.
Humanitárius világnap
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?