12 °C Budapest

Ízelítő nyaralás előtt: nemcsak pihenni, befektetni is érdemes!

Pénzcentrum
2008. május 22. 14:00

A nyári vakáció fogalma mást és mást jelent Európában és a tengerentúlon. Az európaiak többsége a nyaralás helyszínének kiválasztása vagy egy nyaraló megvásárlása során sokkal több szempontot vesz figyelembe. Az öreg kontinens lakói szeretnek olyan célországot választani, ahol szívesen élnének is, nem csak egy helyet a sok közül, ahová el lehet látogatni.

A döntési szempontok között szerepelnek még a pihenési- és a vásárlási lehetőségek, a környéken található éttermek, egyéb szolgáltatók és az éjszakai élet is. A Földközi-tenger partvidéke rendkívüli népszerűségnek örvend a turisták körében. A spanyol partokon leginkább az olyan nyaralókat keresik, melyekről egyaránt könnyen elérhető a tengerpart és a városközpont is.


Spanyol rezinencia
A Spanyolország déli részén fekvő nyaralóövezetekben minden megtalálható, amire egy turistának szüksége lehet. A bevásárló és sportközpontokon keresztül a szórakozási lehetőségekig rengeteg szolgáltatás elérhető és mindehhez mesés időjárás is párosul. A Marabellán működő golf klub európai hírű, itt az alapoktól kezdve mindenki elsajátíthatja a sportág fontosabb fogásait. A spanyol éjszakai életről is ódákat lehetne írni, bár sok pihenni vágyó inkább kerüli a zajos helyeket.


Szardíniai nyaraló
A másik hasonló jó hírű övezet az Olaszországhoz tartozó Szardínia szigete. Az európaiak mellett az arab országokból érkező turisták körében is keresett, legtöbben a hagyományosan augusztusban megrendezésre kerülő vitorlás verseny idején érkeznek a szigetre. A tömeg hasonló méreteket ölt, mint mondjuk Ibiza szigetén, de az ide látogatók elsősorban a természet szépségeit keresik a reggeltől-estig tartó bulizás helyett.

Vannak, akik a városlátogatásokat részesítik előnyben és az európai metropoliszokba látogatnak és megnézik a helyi nevezetességeket. Aki a pihenést saját ingatlanban szeretné tölteni, annak fel kell készülni a hatezer font (közel kétmillió forint) körüli londoni négyzetméterárakra. A legnépszerűbb kerületekben orosz és indiai milliárdosok is vásároltak pihenési célból ingatlant, ráadásul majd az idejük felét ott is töltik. A város számos ötcsillagos szállodával és étteremmel rendelkezik és exkluzív áruházak is várják az odalátogatókat.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)


Alpesi vendégváró
Aki a tengerpartok és a nagyvárosok között nem tud dönteni, annak kedvező lehetőséget kínálnak az egyébként télen is megcélozható hegyvidéki területek. Az osztrákok a sí-központok mellett több gyönyörű hegyi várossal is rendelkeznek. Aki itt szeretne nyaralót vásárolni, az szerencsésebb helyzetben van a külföldiekre vonatkozó, kevésbé korlátozott vásárlási szabályoknak köszönhetően. Az ország ingatlanpiaca is stabilnak mondható, mert nem árasztották el hirtelen a külföldi befektetők.

Az Alpok többi vidéke is kedvelt célpont, főleg a francia hegyvidék vált különlegessé az elmúlt években. Az egyébként télen a síelők paradicsomának számító kisvárosok nyáron is tárt karokkal várják azokat, akik nem a pokoli napsütésre vágynak. Összességében elmondható, hogy Európa a homokos tengerpartoktól a havas hegycsúcsokig rengeteg vonzó célpontot kínál a pihenni vágyó turistáknak.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm