11 °C Budapest

Új befektetési célpontok: a befektetők buknak az olimpiára!

Pénzcentrum
2008. május 14. 14:00

A külföldi ingatlan befektetők által leginkább kedvelt célterületek többsége még mindig Európában található, ezzel az öreg kontinens tekinthető továbbra is az uralkodó beruházási területnek. A lista élén Spanyolország és Franciaország áll, de Ciprus, Olaszország és Németország is erősen tartja a pozícióját. Több új célpont is szerepel a listán, a sportesemények helyszínein a megnyitóig biztos emelkednek az árak, mások a tengerpartoktól távolabb eső területeken keresnek kedvező üzleti lehetőségeket.


Ezt kínálják a spanyol partok!
Spanyolország az egyik legvonzóbb célország a vagyonos nyugdíjasok számára. Több országból is érkeztek ide olyan csoportok, akik visszavonulásuk után a tengerpartot választották. A helyi ingatlanárak csökkenéséről már beszámoltunk. A visszaesés mértéke ugyan nem érte el azt a szintet, hogy válságról beszélhessünk, de a befektetők a partok mellett már a belsőbb területeken is kedvező lehetőségek után kutatnak. A partoktól távolabb az árak is kedvezőbbek és még van tere az ingatlanfejlesztéseknek is. Spanyol ingatlan vásárlása esetén most érdemes elkerülni a túlfejlesztett partokat, érdemes olyan övezetekben vásárolni, ahol kedvezőbbek az árak.


Perth madártávlatból
A 40 év alatti befektetők körében teljesen más beruházási célterületek a legnépszerűbbek, a leginkább célba vett városok Perth, Vancouver, Berlin, Fokváros és Auckland. A hagyományos célpontok helyett a fiatalabb befektetők a vonzó életformát kínáló területeket részesítik előnyben. Ezek a befektetések szerintük többet tartogatnak magukban, mint amit a jelenlegi számok mutatnak. Sokan a jól ismert, magas bérleti hozamokat kínáló területeket választják, de ezek a városok egyéb potenciállal is rendelkeznek.

A legnépszerűbb célpont Perth, ahol az elérhető éves hozam eléri a 15 %-ot. Vancouverben és Fokvárosban a 2010-es sporteseményekig (Téli Olimpia, Labdarúgó Világbajnokság) biztosan emelkednek az árak. Berlinben a lakástulajdonosok aránya alacsony, ennek köszönhetően a befektető könnyen talál albérlőt.

A befektetéseket nagyban befolyásolják a távolságok is, az európai befektetési lehetőségek viszonylag közelebb vannak, valamint a különböző ingatlanirodák a vásárlás teljes lebonyolításában a segítségünkre lehetnek. Egy távolabbi kontinensen az ügyintézés sokkal nehézkesebb lehet, továbbá az egyéni próbálkozások ritkábban vezetnek sikerre, mint amikor egy befektetői csoport közösen próbálkozik.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 25. szombat
Irén, Írisz
12. hét
Március 25.
A gofri világnapja
Március 25.
A Föld órája
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?