2 °C Budapest

Új befektetési célpontok: a befektetők buknak az olimpiára!

Pénzcentrum
2008. május 14. 14:00

A külföldi ingatlan befektetők által leginkább kedvelt célterületek többsége még mindig Európában található, ezzel az öreg kontinens tekinthető továbbra is az uralkodó beruházási területnek. A lista élén Spanyolország és Franciaország áll, de Ciprus, Olaszország és Németország is erősen tartja a pozícióját. Több új célpont is szerepel a listán, a sportesemények helyszínein a megnyitóig biztos emelkednek az árak, mások a tengerpartoktól távolabb eső területeken keresnek kedvező üzleti lehetőségeket.


Ezt kínálják a spanyol partok!
Spanyolország az egyik legvonzóbb célország a vagyonos nyugdíjasok számára. Több országból is érkeztek ide olyan csoportok, akik visszavonulásuk után a tengerpartot választották. A helyi ingatlanárak csökkenéséről már beszámoltunk. A visszaesés mértéke ugyan nem érte el azt a szintet, hogy válságról beszélhessünk, de a befektetők a partok mellett már a belsőbb területeken is kedvező lehetőségek után kutatnak. A partoktól távolabb az árak is kedvezőbbek és még van tere az ingatlanfejlesztéseknek is. Spanyol ingatlan vásárlása esetén most érdemes elkerülni a túlfejlesztett partokat, érdemes olyan övezetekben vásárolni, ahol kedvezőbbek az árak.


Perth madártávlatból
A 40 év alatti befektetők körében teljesen más beruházási célterületek a legnépszerűbbek, a leginkább célba vett városok Perth, Vancouver, Berlin, Fokváros és Auckland. A hagyományos célpontok helyett a fiatalabb befektetők a vonzó életformát kínáló területeket részesítik előnyben. Ezek a befektetések szerintük többet tartogatnak magukban, mint amit a jelenlegi számok mutatnak. Sokan a jól ismert, magas bérleti hozamokat kínáló területeket választják, de ezek a városok egyéb potenciállal is rendelkeznek.

A legnépszerűbb célpont Perth, ahol az elérhető éves hozam eléri a 15 %-ot. Vancouverben és Fokvárosban a 2010-es sporteseményekig (Téli Olimpia, Labdarúgó Világbajnokság) biztosan emelkednek az árak. Berlinben a lakástulajdonosok aránya alacsony, ennek köszönhetően a befektető könnyen talál albérlőt.

A befektetéseket nagyban befolyásolják a távolságok is, az európai befektetési lehetőségek viszonylag közelebb vannak, valamint a különböző ingatlanirodák a vásárlás teljes lebonyolításában a segítségünkre lehetnek. Egy távolabbi kontinensen az ügyintézés sokkal nehézkesebb lehet, továbbá az egyéni próbálkozások ritkábban vezetnek sikerre, mint amikor egy befektetői csoport közösen próbálkozik.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm