26 °C Budapest

Új befektetési célpontok: a befektetők buknak az olimpiára!

Pénzcentrum
2008. május 14. 14:00

A külföldi ingatlan befektetők által leginkább kedvelt célterületek többsége még mindig Európában található, ezzel az öreg kontinens tekinthető továbbra is az uralkodó beruházási területnek. A lista élén Spanyolország és Franciaország áll, de Ciprus, Olaszország és Németország is erősen tartja a pozícióját. Több új célpont is szerepel a listán, a sportesemények helyszínein a megnyitóig biztos emelkednek az árak, mások a tengerpartoktól távolabb eső területeken keresnek kedvező üzleti lehetőségeket.


Ezt kínálják a spanyol partok!
Spanyolország az egyik legvonzóbb célország a vagyonos nyugdíjasok számára. Több országból is érkeztek ide olyan csoportok, akik visszavonulásuk után a tengerpartot választották. A helyi ingatlanárak csökkenéséről már beszámoltunk. A visszaesés mértéke ugyan nem érte el azt a szintet, hogy válságról beszélhessünk, de a befektetők a partok mellett már a belsőbb területeken is kedvező lehetőségek után kutatnak. A partoktól távolabb az árak is kedvezőbbek és még van tere az ingatlanfejlesztéseknek is. Spanyol ingatlan vásárlása esetén most érdemes elkerülni a túlfejlesztett partokat, érdemes olyan övezetekben vásárolni, ahol kedvezőbbek az árak.


Perth madártávlatból
A 40 év alatti befektetők körében teljesen más beruházási célterületek a legnépszerűbbek, a leginkább célba vett városok Perth, Vancouver, Berlin, Fokváros és Auckland. A hagyományos célpontok helyett a fiatalabb befektetők a vonzó életformát kínáló területeket részesítik előnyben. Ezek a befektetések szerintük többet tartogatnak magukban, mint amit a jelenlegi számok mutatnak. Sokan a jól ismert, magas bérleti hozamokat kínáló területeket választják, de ezek a városok egyéb potenciállal is rendelkeznek.

A legnépszerűbb célpont Perth, ahol az elérhető éves hozam eléri a 15 %-ot. Vancouverben és Fokvárosban a 2010-es sporteseményekig (Téli Olimpia, Labdarúgó Világbajnokság) biztosan emelkednek az árak. Berlinben a lakástulajdonosok aránya alacsony, ennek köszönhetően a befektető könnyen talál albérlőt.

A befektetéseket nagyban befolyásolják a távolságok is, az európai befektetési lehetőségek viszonylag közelebb vannak, valamint a különböző ingatlanirodák a vásárlás teljes lebonyolításában a segítségünkre lehetnek. Egy távolabbi kontinensen az ügyintézés sokkal nehézkesebb lehet, továbbá az egyéni próbálkozások ritkábban vezetnek sikerre, mint amikor egy befektetői csoport közösen próbálkozik.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 18. csütörtök
Frigyes
29. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem