1 °C Budapest

Hiába kérték, Magyarország nem adta le - ennek most következménye lesz

Pénzcentrum
2007. október 19. 09:30

2007 június 30-ig kellett volna leadni azokat az elképzeléseket, amelyek alapján 2016 végéig 9 százalékkal csökkentenék az egyes tagállamok energiafelhasználásukat. Magyarország mellett további 11 tagállam késik az energiatakarékossági tervvel, ellenük az Európai Bizottság jogsértési eljárást kezdeményez - olvasható a Népszabadságban.

Korábban Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter arról beszélt hogy 2016-ig a kormány a hagyományos lakások korszerűsítésére 15-20 milliárd forintot fordítana, ehhez a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. 100 milliárd forintos hitelkerete társulna.

Azonban az idén meghirdetett 2,4 milliárd forintos állami támogatásra a szigorú feltételek miatt alig akadt jelentkező. A panellakásokra, valamint a cégek energiahatékonyságára más pályázatok élnek.

A Bizottság emellett kijelentette, tisztában van azzal, hogy sok tagállamban már előrehaladott állapotban van a terv. Az uniós anyag egyébként leszögezi a tagállamok célul tűzték ki azt is, hogy 2020-ig 20 százalékkal növeljék energiahatékonyságukat.

Felsmann Balázs, az energiatakarékossági program kidolgozásáért felelős gazdasági tárca szakállamtitkára elmondta, Magyarország ugyan vállalja a 9, illetve a 20 százalékos energiahatékonyság-növelést, azonban csupán a GDP jelenlegi szintje mellett. Ez tehát azt jelenti, hogy a szám a gazdasági fejlődés arányában csökkenni fog.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 2. péntek
Melinda, Vivien
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 2. 07:52