19 °C Budapest

Hawaii-n fogynak a nyaralók: a bank viszi az összeset?

Pénzcentrum
2007. október 12. 13:00

Úgy tűnik a Hawaii-szigetek egyre kevésbé vonzó a vásárlók számára. A problémát nem a meleg vagy a homokos tengerpart iránti ellenszenv jelenti, hanem az, hogy csak szeptemberben már 135 ingatlant árvereztek el a bankok...

Egy frissen készült tanulmány szerint a mindenki által áhított, pálmafákkal övezett terület a negyvenedeik az árverések listáján. Vagyis azon a listán, ami az országokat a fizetésképtelenség miatt elárverezett ingatlanok száma alapján rangsorolja.

Az lakosok a múlt hónapban több mint 100 százalékos növekedést tapasztalhattak az árverések számában a tavalyi év szeptember hónapjához képest a RealtyTrac adatai szerint. 135 árverésre került sor, ami jelentős emelkedést jelent az előző évhez képest. Ez azt jelenti, hogy minden 3 628 háztartásra jutott egy árverés szeptemberben. Ez éves szinten már komoly problémát jelenthet.

Bár tavaly is jelentős növekedés volt tapasztalható, közel 114 százalékos, ez még mindig lényegesen kevesebb, mint a győztes. Tavaly az első helyet Nevada szerezte meg, ott minden 185. háztartásra jutott egy árverés, a második helyen pedig Florida állt, ott minden 248. ingatlant értékesítettek a bankok. California sem szerepelt valami jól, ott 253 családra jutott egy árverés. A nemzeti átlag 557 háztartás / árverés volt, ami összesen 223 538 értékesítést takart.

A subprime hitelpiac válsága ezek alapján úgy tűnik, hogy vegyes eredményeket hoz, mivel sokan továbbra is rendelkeznek elég tőkével a befektetésekhez, de számos olyan család van, aki nem tudja fizetni a hitelek részleteit, és a helyzet odáig romlik, hogy a bank viszi a házat...

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm