2 °C Budapest

Hawaii-n fogynak a nyaralók: a bank viszi az összeset?

Pénzcentrum
2007. október 12. 13:00

Úgy tűnik a Hawaii-szigetek egyre kevésbé vonzó a vásárlók számára. A problémát nem a meleg vagy a homokos tengerpart iránti ellenszenv jelenti, hanem az, hogy csak szeptemberben már 135 ingatlant árvereztek el a bankok...

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Egy frissen készült tanulmány szerint a mindenki által áhított, pálmafákkal övezett terület a negyvenedeik az árverések listáján. Vagyis azon a listán, ami az országokat a fizetésképtelenség miatt elárverezett ingatlanok száma alapján rangsorolja.

Az lakosok a múlt hónapban több mint 100 százalékos növekedést tapasztalhattak az árverések számában a tavalyi év szeptember hónapjához képest a RealtyTrac adatai szerint. 135 árverésre került sor, ami jelentős emelkedést jelent az előző évhez képest. Ez azt jelenti, hogy minden 3 628 háztartásra jutott egy árverés szeptemberben. Ez éves szinten már komoly problémát jelenthet.

Bár tavaly is jelentős növekedés volt tapasztalható, közel 114 százalékos, ez még mindig lényegesen kevesebb, mint a győztes. Tavaly az első helyet Nevada szerezte meg, ott minden 185. háztartásra jutott egy árverés, a második helyen pedig Florida állt, ott minden 248. ingatlant értékesítettek a bankok. California sem szerepelt valami jól, ott 253 családra jutott egy árverés. A nemzeti átlag 557 háztartás / árverés volt, ami összesen 223 538 értékesítést takart.

A subprime hitelpiac válsága ezek alapján úgy tűnik, hogy vegyes eredményeket hoz, mivel sokan továbbra is rendelkeznek elég tőkével a befektetésekhez, de számos olyan család van, aki nem tudja fizetni a hitelek részleteit, és a helyzet odáig romlik, hogy a bank viszi a házat...

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 27. 20:59