Hawaii-n fogynak a nyaralók: a bank viszi az összeset?

Pénzcentrum
2007. október 12. 13:00

Úgy tűnik a Hawaii-szigetek egyre kevésbé vonzó a vásárlók számára. A problémát nem a meleg vagy a homokos tengerpart iránti ellenszenv jelenti, hanem az, hogy csak szeptemberben már 135 ingatlant árvereztek el a bankok...

Egy frissen készült tanulmány szerint a mindenki által áhított, pálmafákkal övezett terület a negyvenedeik az árverések listáján. Vagyis azon a listán, ami az országokat a fizetésképtelenség miatt elárverezett ingatlanok száma alapján rangsorolja.

Az lakosok a múlt hónapban több mint 100 százalékos növekedést tapasztalhattak az árverések számában a tavalyi év szeptember hónapjához képest a RealtyTrac adatai szerint. 135 árverésre került sor, ami jelentős emelkedést jelent az előző évhez képest. Ez azt jelenti, hogy minden 3 628 háztartásra jutott egy árverés szeptemberben. Ez éves szinten már komoly problémát jelenthet.

Bár tavaly is jelentős növekedés volt tapasztalható, közel 114 százalékos, ez még mindig lényegesen kevesebb, mint a győztes. Tavaly az első helyet Nevada szerezte meg, ott minden 185. háztartásra jutott egy árverés, a második helyen pedig Florida állt, ott minden 248. ingatlant értékesítettek a bankok. California sem szerepelt valami jól, ott 253 családra jutott egy árverés. A nemzeti átlag 557 háztartás / árverés volt, ami összesen 223 538 értékesítést takart.

A subprime hitelpiac válsága ezek alapján úgy tűnik, hogy vegyes eredményeket hoz, mivel sokan továbbra is rendelkeznek elég tőkével a befektetésekhez, de számos olyan család van, aki nem tudja fizetni a hitelek részleteit, és a helyzet odáig romlik, hogy a bank viszi a házat...

NEKED AJÁNLJUK
Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?