6 °C Budapest

Befektetés Dél-Afrikában: nagyot kaszálhatunk...

Pénzcentrum
2007. október 11. 15:00

Az utóbbi jó néhány héten csak azt hallottuk, hogy nem kellenek az ingatlanok a piacon, egyre több lakás van eladatlanul, és az irodabérlések is jelentősen visszaestek. Ez viszont csak az amerikaiaknál és az angoloknál tendencia. Máshol még mindig hatalmas az igény az ingatlanokra...

Hong Kongban például eddig soha nem látott mértékű ingatlanvásárlási kedv bontakozott ki, Szingapúrban és Dubaiban pedig már nem lehet találni egy talpalatnyi szabad helyet sem. A mexikói ingatlanpiac most kifejezetten népszerű a spanyolok körében. De a holland ingatlanok is nagyon kelendőek, ami a szakértők szerint tovább fog fokozódni.

De ingatlan befektetéskor kicsit érdemesebb távolabbra is nézni. Nem csak Európában vagy Ázsiában vannak megfelelő piacok a pénzünknek. Dél-Afrika ugyanilyen vonzó lehet, ha szeretjük a nyugodt, meleg vidékeket.

Az ingatlanok elég vonzóak ezen a területen, és nem csak a vadvilág szépségei miatt. Most van a lehető legjobb időszak a vásárlásra, ugyanis 2000 óta a legalacsonyabb áron vannak a telkek és házak, de ez várhatóan emelkedni fog az egyre növekvő érdeklődés miatt.

Eddig mindössze a vevők 4 százaléka külföldi nemzetiségű, ami a dél-afrikai kormány szigorúságának köszönhető, ugyanis könnyebb itt nyugdíjba menni mint munkát kapni külföldiként. Bár a legújabb, július 1-én bevezetett törvény pontos tartalmát még mindig csak találgatják a szakértők, így nem lehet tudni, hogy szigorodnak a külföldiekkel szemben támasztott követelmények, vagy nem.

Az ingatlanvásárlás másik alapos indoka a sportrendezvények gyakoriságának növekedése az országban. Nagy sikere volt ugyanis az egy hónapja megrendezett krikett VB-nek, és már most készülődnek a 2010-es futball világbajnokság megrendezésére.

Ez lesz az első alkalom, hogy a versenysorozatot egy afrikai országban rendezik meg, vagyis várhatóan addig jelentős mértékben meg fog nőni az ingatlanok iránti kereslet, feltornázva az árakat is...

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. november 26. 06:59
A Goldman Sachs (GS) arra számít, hogy a 10 éves amerikai állampapír-hozamok egészen 2024 végéig 4 s...
MEDIA1  |  2022. november 25. 18:21
A Pajzs egy fiktív közösségi oldal segítségével és játékkal segít abban, hogy hamarabb felismerjük a...
Bankmonitor  |  2022. november 25. 15:13
Ma már sok magyar számára nem újdonság, hogy mobilunkkal is fizethetünk az üzletekben, így váltva ki...
MNB Intézet  |  2022. november 25. 09:56
A technológiai optimizmus az az elképzelés, miszerint a tudomány és a technológia minden jelentős tá...
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 26. szombat
Virág
47. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?