Befektetés Dél-Afrikában: nagyot kaszálhatunk...

Pénzcentrum
2007. október 11. 15:00

Az utóbbi jó néhány héten csak azt hallottuk, hogy nem kellenek az ingatlanok a piacon, egyre több lakás van eladatlanul, és az irodabérlések is jelentősen visszaestek. Ez viszont csak az amerikaiaknál és az angoloknál tendencia. Máshol még mindig hatalmas az igény az ingatlanokra...

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Hong Kongban például eddig soha nem látott mértékű ingatlanvásárlási kedv bontakozott ki, Szingapúrban és Dubaiban pedig már nem lehet találni egy talpalatnyi szabad helyet sem. A mexikói ingatlanpiac most kifejezetten népszerű a spanyolok körében. De a holland ingatlanok is nagyon kelendőek, ami a szakértők szerint tovább fog fokozódni.

De ingatlan befektetéskor kicsit érdemesebb távolabbra is nézni. Nem csak Európában vagy Ázsiában vannak megfelelő piacok a pénzünknek. Dél-Afrika ugyanilyen vonzó lehet, ha szeretjük a nyugodt, meleg vidékeket.

Az ingatlanok elég vonzóak ezen a területen, és nem csak a vadvilág szépségei miatt. Most van a lehető legjobb időszak a vásárlásra, ugyanis 2000 óta a legalacsonyabb áron vannak a telkek és házak, de ez várhatóan emelkedni fog az egyre növekvő érdeklődés miatt.

Eddig mindössze a vevők 4 százaléka külföldi nemzetiségű, ami a dél-afrikai kormány szigorúságának köszönhető, ugyanis könnyebb itt nyugdíjba menni mint munkát kapni külföldiként. Bár a legújabb, július 1-én bevezetett törvény pontos tartalmát még mindig csak találgatják a szakértők, így nem lehet tudni, hogy szigorodnak a külföldiekkel szemben támasztott követelmények, vagy nem.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az ingatlanvásárlás másik alapos indoka a sportrendezvények gyakoriságának növekedése az országban. Nagy sikere volt ugyanis az egy hónapja megrendezett krikett VB-nek, és már most készülődnek a 2010-es futball világbajnokság megrendezésére.

Ez lesz az első alkalom, hogy a versenysorozatot egy afrikai országban rendezik meg, vagyis várhatóan addig jelentős mértékben meg fog nőni az ingatlanok iránti kereslet, feltornázva az árakat is...

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 27. szerda
Szabina
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 26. 17:09