19 °C Budapest

Mitől drágul a lakás? Sokan a bevándorlókat okolják

Pénzcentrum
2007. október 8. 15:00

A külföldi munkavállalókat okolják a brit lakásvásárlók a bérleti díjaktól és a jövedelmektől elszakadt lakásárakért, derül ki egy nemrégiben készült felmérésből. Minden ötödik brit úgy véli, hogy a lakásárak növekedését a bevándorlók számának korlátozásával lehetne megfékezni.

A befektetési céllal vásárlók és a ingatlanberuházók mellett második helyen a külföldi munkavállalók szerepelnek a bűnösök listáján, akiket az 1881 megkérdezett lakásvásárló a lakásárak elszabadulásáért okol.

Az egyik online ingatlankereső portál által készített felmérés végeredménye kapóra jött a kormány számára, mely törvénymódosítással szeretne gátat vetni az emigráns munkavállalók beáramlásának, persze ezt csakis az unión kívülről érkező bevándorlók esetében teheti meg.

A kormány a gazdasági élénkülését reméli a bevándorlók számának csökkentésétől. Az illetékes szaktárca vezetője emellett kiemelte, hogy a társadalombiztosítási rendszer fenntarthatósága érdekében a lépés elkerülhetetlennek tűnik.

A szakértők szerint mindez csupán jó ürügy, a jelzáloghitel-válságtól és a rohanó áraktól megrettent lakosság teljesen irreleváns jelenségekben találta meg a céltáblát, miközben könnyedén elsiklott a jelenlegi helyzetet előidéző valódi okok felett.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A felmérést készítő portál elemzője szerint a lakásárak szárnyalása egyértelműen a közel egy évtizedig tartó kedvező kamatkörnyezetnek és a helyi hatóságok által folytatott szigorú építésügyi politikának köszönhető, mely oda vezetett, hogy a beruházók nem tudták tartani a lépést a fokozódó kereslettel

A külföldi munkavállalók és az ingatlanberuházók jó célpontot biztosítanak a lakásvásárlók számára, azonban előbbiek bizonyíthatóan nincsenek hatással a keresletre, a déli területek lakásárainak dinamikus növekedését a belső migráció, és a britek egyre növekvő London központúsága idézte elő.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?