Mitől drágul a lakás? Sokan a bevándorlókat okolják

Pénzcentrum
2007. október 8. 15:00

A külföldi munkavállalókat okolják a brit lakásvásárlók a bérleti díjaktól és a jövedelmektől elszakadt lakásárakért, derül ki egy nemrégiben készült felmérésből. Minden ötödik brit úgy véli, hogy a lakásárak növekedését a bevándorlók számának korlátozásával lehetne megfékezni.

A befektetési céllal vásárlók és a ingatlanberuházók mellett második helyen a külföldi munkavállalók szerepelnek a bűnösök listáján, akiket az 1881 megkérdezett lakásvásárló a lakásárak elszabadulásáért okol.

Az egyik online ingatlankereső portál által készített felmérés végeredménye kapóra jött a kormány számára, mely törvénymódosítással szeretne gátat vetni az emigráns munkavállalók beáramlásának, persze ezt csakis az unión kívülről érkező bevándorlók esetében teheti meg.

A kormány a gazdasági élénkülését reméli a bevándorlók számának csökkentésétől. Az illetékes szaktárca vezetője emellett kiemelte, hogy a társadalombiztosítási rendszer fenntarthatósága érdekében a lépés elkerülhetetlennek tűnik.

A szakértők szerint mindez csupán jó ürügy, a jelzáloghitel-válságtól és a rohanó áraktól megrettent lakosság teljesen irreleváns jelenségekben találta meg a céltáblát, miközben könnyedén elsiklott a jelenlegi helyzetet előidéző valódi okok felett.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A felmérést készítő portál elemzője szerint a lakásárak szárnyalása egyértelműen a közel egy évtizedig tartó kedvező kamatkörnyezetnek és a helyi hatóságok által folytatott szigorú építésügyi politikának köszönhető, mely oda vezetett, hogy a beruházók nem tudták tartani a lépést a fokozódó kereslettel

A külföldi munkavállalók és az ingatlanberuházók jó célpontot biztosítanak a lakásvásárlók számára, azonban előbbiek bizonyíthatóan nincsenek hatással a keresletre, a déli területek lakásárainak dinamikus növekedését a belső migráció, és a britek egyre növekvő London központúsága idézte elő.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?