16 °C Budapest

Fapados lakásokat árul az IKEA: alacsony árral támadnak!

Pénzcentrum
2007. október 8. 11:00

Az Ikea az első lakásvásárlókat célozta meg legújabb akciójával Nagy-Britanniában. Egészen pontosan úgynevezett otthon-csomagokat árul kész lakásokkal, saját, önálló parcellákon, a cél pedig a szélesebb réteg számára is elérhető saját lakások kialakítása.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az otthon-csomagok koncepciója egyébként még a kilencvenes években indult hódító útjára Svédországban. A népszerűség nem is maradt el, évente mintegy 1000 ilyen új házat építenek Skandináviában.

Az Ikea által készített otthon-csomagok mindegyike környezetbarát működésű, újrafelhasználható anyagokból készült, napelemekkel termel energiát, illetve az egyéb geotermikus felszerelések is a design részét képezik.

Mindegyik ingatlan déli fekvésű annak érdekében, hogy minél több napsugár legyen képes a lakást felmelegíteni. Az egyes lakások építésének költsége 100 és 125 ezer font (36-45 millió forint) között mozog. Egy két hálószobás ingatlant 132,5 - 139,5 ezer fontért (48-51 millió forintért), három hálószobásat pedig 150 ezer fontért (54 millió forintért) kaphatnak meg az új lakók.

A skandináv áruházban olyan nagy érdeklődésre számítanak, hogy különböző szabályokat találtak ki az értékesítésre. Azok számíthatnak előnyre, akiknek ez lenne az első lakásuk, s jövedelmük pedig 15 és 35 ezer font (5,5 és 13 millió forint) közötti. Emellett az egyes jelentkezőket interjúra hívják be, s még akár egy lottósorsolás is dönthet a lakások sorsáról.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?