2 °C Budapest

Fapados lakásokat árul az IKEA: alacsony árral támadnak!

Pénzcentrum
2007. október 8. 11:00

Az Ikea az első lakásvásárlókat célozta meg legújabb akciójával Nagy-Britanniában. Egészen pontosan úgynevezett otthon-csomagokat árul kész lakásokkal, saját, önálló parcellákon, a cél pedig a szélesebb réteg számára is elérhető saját lakások kialakítása.

Az otthon-csomagok koncepciója egyébként még a kilencvenes években indult hódító útjára Svédországban. A népszerűség nem is maradt el, évente mintegy 1000 ilyen új házat építenek Skandináviában.

Az Ikea által készített otthon-csomagok mindegyike környezetbarát működésű, újrafelhasználható anyagokból készült, napelemekkel termel energiát, illetve az egyéb geotermikus felszerelések is a design részét képezik.

Mindegyik ingatlan déli fekvésű annak érdekében, hogy minél több napsugár legyen képes a lakást felmelegíteni. Az egyes lakások építésének költsége 100 és 125 ezer font (36-45 millió forint) között mozog. Egy két hálószobás ingatlant 132,5 - 139,5 ezer fontért (48-51 millió forintért), három hálószobásat pedig 150 ezer fontért (54 millió forintért) kaphatnak meg az új lakók.

A skandináv áruházban olyan nagy érdeklődésre számítanak, hogy különböző szabályokat találtak ki az értékesítésre. Azok számíthatnak előnyre, akiknek ez lenne az első lakásuk, s jövedelmük pedig 15 és 35 ezer font (5,5 és 13 millió forint) közötti. Emellett az egyes jelentkezőket interjúra hívják be, s még akár egy lottósorsolás is dönthet a lakások sorsáról.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem