5 °C Budapest

Fapados lakásokat árul az IKEA: alacsony árral támadnak!

Pénzcentrum
2007. október 8. 11:00

Az Ikea az első lakásvásárlókat célozta meg legújabb akciójával Nagy-Britanniában. Egészen pontosan úgynevezett otthon-csomagokat árul kész lakásokkal, saját, önálló parcellákon, a cél pedig a szélesebb réteg számára is elérhető saját lakások kialakítása.

Az otthon-csomagok koncepciója egyébként még a kilencvenes években indult hódító útjára Svédországban. A népszerűség nem is maradt el, évente mintegy 1000 ilyen új házat építenek Skandináviában.

Az Ikea által készített otthon-csomagok mindegyike környezetbarát működésű, újrafelhasználható anyagokból készült, napelemekkel termel energiát, illetve az egyéb geotermikus felszerelések is a design részét képezik.

Mindegyik ingatlan déli fekvésű annak érdekében, hogy minél több napsugár legyen képes a lakást felmelegíteni. Az egyes lakások építésének költsége 100 és 125 ezer font (36-45 millió forint) között mozog. Egy két hálószobás ingatlant 132,5 - 139,5 ezer fontért (48-51 millió forintért), három hálószobásat pedig 150 ezer fontért (54 millió forintért) kaphatnak meg az új lakók.

A skandináv áruházban olyan nagy érdeklődésre számítanak, hogy különböző szabályokat találtak ki az értékesítésre. Azok számíthatnak előnyre, akiknek ez lenne az első lakásuk, s jövedelmük pedig 15 és 35 ezer font (5,5 és 13 millió forint) közötti. Emellett az egyes jelentkezőket interjúra hívják be, s még akár egy lottósorsolás is dönthet a lakások sorsáról.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?