4 °C Budapest

A tökéletesen eladhatatlan családi ház: 4 hiba, amit ne kövess el!

Pénzcentrum
2007. április 18. 14:00

A használt lakások piacán a kínálati piac miatt egyre nehézkesebb az értékesítés, amelyet az eladók gyakran azzal akarnak kompenzálni, hogy extrákat építenek a családi házakhoz, amivel érdekesebbé, exkluzívabbá és vonzóbbá szeretnék tenni otthonukat.

Az amerikai szakújságírók azonban arra figyelmeztetnek, hogy ez a módszer a tengerentúlon sem vezet túlzott sikere, sőt több esetben a nem kívánt extrák és egy rosszul végrehajtott felújítás ronthatja az eladók esélyeit a lakáspiacon.

A tengerentúli szakértők szerint a legrosszabb lépések közé a medence építése, az aktuális divatnak túlságosan megfelelő felújítások, a jacuzzi és a pótlólagos hozzáépítés tartozik. Utóbbival az a gond, hogy bár a pótlólagos laktér előnyt jelenthet, ha nincs megfelelően megtervezve a hozzáépítés, az ronthatja az ingatlan összképét.

A medence esetében a fő gondot az jelenti, hogy míg egy viszonylag meleg éghajlaton található lakás akár 15 százalékkal is növelheti az ingatlan értékét, addig egy hazánkhoz hasonló, kontinentális éghajlaton fekvő ház esetében csupán költséget és kötelezettséget jelent, amellett, hogy a kisgyermekes családok is gyakorta kerülik.

Az új trendek követése helyett a szakértők a klasszikusnak számító, örök érvényű felújításokat javasolják, amelyek az átlagos vevő igényeinek megfelelnek, és az újabb divathullám megérkeztével sem válnak nevetségessé.

Készíts karácsonyi filmet Molnár Piroskával és Vilmányi Benettel! (x)

A legtöbb filmrajongó arról álmodik, hogy egyszer majd maga is részt vesz egy film megalkotásában – eljött az ő idejük.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 10. szombat
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?