13 °C Budapest

A tökéletesen eladhatatlan családi ház: 4 hiba, amit ne kövess el!

Pénzcentrum
2007. április 18. 14:00

A használt lakások piacán a kínálati piac miatt egyre nehézkesebb az értékesítés, amelyet az eladók gyakran azzal akarnak kompenzálni, hogy extrákat építenek a családi házakhoz, amivel érdekesebbé, exkluzívabbá és vonzóbbá szeretnék tenni otthonukat.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az amerikai szakújságírók azonban arra figyelmeztetnek, hogy ez a módszer a tengerentúlon sem vezet túlzott sikere, sőt több esetben a nem kívánt extrák és egy rosszul végrehajtott felújítás ronthatja az eladók esélyeit a lakáspiacon.

A tengerentúli szakértők szerint a legrosszabb lépések közé a medence építése, az aktuális divatnak túlságosan megfelelő felújítások, a jacuzzi és a pótlólagos hozzáépítés tartozik. Utóbbival az a gond, hogy bár a pótlólagos laktér előnyt jelenthet, ha nincs megfelelően megtervezve a hozzáépítés, az ronthatja az ingatlan összképét.

A medence esetében a fő gondot az jelenti, hogy míg egy viszonylag meleg éghajlaton található lakás akár 15 százalékkal is növelheti az ingatlan értékét, addig egy hazánkhoz hasonló, kontinentális éghajlaton fekvő ház esetében csupán költséget és kötelezettséget jelent, amellett, hogy a kisgyermekes családok is gyakorta kerülik.

Az új trendek követése helyett a szakértők a klasszikusnak számító, örök érvényű felújításokat javasolják, amelyek az átlagos vevő igényeinek megfelelnek, és az újabb divathullám megérkeztével sem válnak nevetségessé.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?